Palturinpuhujat tuoreeltaan kiinni – jytkyä pukkaa

Päivän poliittinen uutinen on miten puheenjohtajat Antti Rinne ja Juha Sipilä puhuivat täyttä potaskaa syyttäessään Haglundia tekstistä, jotka ei ollut olemassakaan. He eivät olleet lukeneet lainkaan asiakirjaa ja koko kohu syntyi turhasta.

Politiikan moraali on tätä ja kokemattoman puoluejohtajat jotain vallan muuta kuin Timo Soinin kaltaiset ulkopolitiikkamme hoitajat. Hän on saanut viljalti kiitosta ja syynä on juuri taito hoitaa vaikeaa tehtävää maltillisesti ja luottamusta herättävällä tavalla. Ulkopolitiikka ja Venäjän suhteet ovat erityisen arka paikka esittää väitteitä jotka ovat perättömiä. Soini on pääministeriaineista ja kestää varmasti myös paineet.

Sirkka-Liisa Anttilaa voisi pitää kokeneena ja harkitsevana kirjoittelijana. Jostakin syystä hän meni kuitenkin Forssa Lehdessä vesittämään puheenjohtaja Sipilän moneen kertaan toistamat sanat maakuntamallista Keskustan ohjelmana. Miksi Anttila meni tällaista tekemään, on minulle suuri pettymys. Maakuntahallinto kun on ollut Keskustan kestoaihe vuosikymmenet Kollajan, Vuotoksen ja Siuruan altaiden rinnalla.

Tänään Forssan Lehti on tämän oikaissut kirjoituksessani. Pelkästään puoluesihteeriä tästä ei pidä syyttää kun Sipilä puheenjohtajana, kokemattomaan, on asian maininnut neljän puheenjohtajan suorassa MTV:n tentissä. Vain verotusoikeuden Sipilä halusi mallistaan pois.

Äänestäjälle Lounais-Hämeessä ei jää montaa vaihtoehtoa pohtiessaan, ketä äänestää ja mitä puoluetta, jos samalla tarkoitus on taistella omasta sairaalasta ja korkeakoulusta, aluetalouden tukipilareista.

Pelkän potaskan ja väärien lausuntojen antaminen ei nyt riitä ja kertoohan se samalla politiikan ja poliitikon moraalista. Sipilän ja Rinteen tapa toimia on tuttua suomalaista sellaisen juristin tai yritysjohtajan käytöstä, jossa syyttäjä ja syytetty saavat oikeudessa höpöttää mitä sattuu ja odottaa sitten käräjäoikeuden tuomiota, joka tutustuu ensin näyttöihinkin. Nyt vaaleissa tuomareina ja valamiehistössä, lautamiehinä, toimii Suomen kansa.

Edellisten hallitusten näytöt ovat olleet surkeita ja ei Keskustan näytöille voi kovin suurta painoarvoa antaa ennen Kokoomuksen ja Kataisen sekä Stubbin käynnistämää farssia. Ei kansalle jää muuta vaihtoehtoa kuin hakea uusia ja uskottavia edustajia, uutta puoluetta heidän tuekseen.

Uusimman gallupin mukaan ja prosentit paikkaluvuiksi muuttaen Keskusta palaisi takasin rökäletappiota edeltäneeseen aikaan, Perussuomalaiset saisivat pitää nykyiset paikkansa ja Kokoomus sekö Demarit kadottaisivat keskisuuren puolueen verran edustajiaan, liki parikymmentä paikkaa.

Kun liki 40 % ei vielä tiedä ketä äänestää vai äänestääkö ketään, tulos tulee tuosta vielä muuttumaan. Jos ja kun äänestysvilkkaus noussee yli 70 prosentin se lupaa hyvää etenkin Perussuomalasille. Vaaleissa on kuitenkin käytävä ja annettava arvoäänensä, jolloin palaamme vuosikymmenten jälkeen uskottavaan osallistumisaktiviteettiin sunnuntain vaaleissa ja samalla osoitamme, miten kansalla on edelleen valta maassamme. Jytkyä pukkaa.

Käyttäkää oikeuttanne äänestää. Vakavassa paikassa ehdokkaankin on oltava uskottavan. Nyt kenkää kansalta saavat edustajamme ovat työnsä tehneet ja heille siitä kiitos.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts