Häiriintynyt narsisti vallanpitäjänä

Yhdysvalloissa on menossa presidenttipeli, jossa on tuotu esille narsismin häiriöt hyvin brutaalilla ja groteskilla tavalla ne myös esitellen medioissamme. Brasiliassa on menossa skandaali, jossa nykyinen presidentti ja hänet jatkajakseen nimennyt edellinen presidentti on leimattu rikollisiksi ja jälleen taustalla ovat myös puheet vaikeista narsismin häiriöistä ja luonnevioista.

Fidel Castro nimeää nuoremman veljensä työnsä jatkajaksi. Hän kun on vasta 83 vuotias. Venäjällä on presidentti, joka vaihtaa välillä tehtävänsä pääministeriksi tai päinvastoin, jolloin tehtävä kulkee hänen mukanaan. Hän ohittaa muinaisen maailman keisarit ja tsaarit mennen tullen vallankäyttäjänä mammuttivaltiossaan.

Ympäri maailmaa voimme seurata samaa ilveilyä, joka on lavastettu demokratian nimissä tehdyksi ja rötöstelyn peittelyksi. Siinä valta sokaisee, täydellinen täydellisesti. Suomessa pidetään viidet vaalit kahden vuoden aikana alkaen ensi vuodesta. Ilveily niiden ympärillä on käynnistetty. Tänään ei edes tiedetä, mistä maakuntavaaleissa tulisi päättäjien päättää ja meppien kohdalla vallan välineet ovat nekin suuri arvoitus jatkossa.

Kuntien kohdalla valta on valumassa murto-osaan aiemmasta ja kansanedustajamme ovat saman aikaan pyrkimässä myös pois maasta tai paremmille apajille rakenteellisen korruption tarjotessa virkojaan. Näin valta ja saalistu sokaisee ja narsistinen ihminen alkaa käyttää rakenteita oman taloutensa ja sosiaalisen aseman ylläpitämiseen tai toteuttaen omia narsistisia tavoitteitan. Ei äänestäjiensä.

Edelliset hallitukset ministereineen muuttivat Brysseliin ja jättivät palavat rauniot Suomeen jääville pyrkyreille ja näin sama kierre vain syvenee. Yhteisö ja demokratia, normisto ja moraali ovat jopa käsitteinä kadonnet tai määritelty medioissamme uudelleen. Rapautumisen vauhti on ollut kiihtyvää ja nopeampaa kuin Jäämeren ikijään katoaminen.

Kokoomuksessa kerätään nimiä ja tukea johtajalleen, johtajan itsensä toimesta, tukemaan häntä ja joku epäilee että kyseessä on ilveily, jonka takana on narsismin häiriöt. Onko nykyinen individualismi ja sen narsismia suosivat ilmiöt nostamassa meidät ulos suosta vai viemässä yhä suurempaan katastrofiin?

Onko populismi ja sen ääriliikkeet osa samaa vaikeaa narsistista vammaa ja siihen liitettyä mediayhteiskunnan palvontaa? Mitä suurempi joukko ihmisiä kuvittelee virtuaalimaailmassaan käyttävänsä valtaa, sitä harvempi sitä todella käyttää reaalimaailmassa.

Onko sosiaalisen median tarkoitus tarjota kansalle huumetta, jolloin todellinen narsisti ja populisti vallan käyttäjänä voi viedä meitä mieleisiinsä taloudellisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin rakenteisiin? Pitäisikö tälle kehitykselle tehdä jotakin? Vaalit kun eivät ole nekään enää uskottavia puolueineen ja ne voidaan aina myös ostaa, korruptoida tai jättää kokonaan pitämättä.

Häiriintynyt narsisti kun on samalla täysin moraaliton peluri ja tällainen pelureiden joukko vallankäyttäjinä elää kokonaan omassa kuplassaan, normistoltaan ja arvoiltaan moraalittomassa pelikentässä. Heille kun normeiltaan ja moraaliltaan terveet ihmiset ovat vain tyhmiä ja osaamattomia, lapsellisia ja helposti harhautettavia tapauksia, joiden ohittamiseen riittävät valheet ja puppusanagenaraattorit, viihde ja päihteet, oman aikamme älyllinen epärehellisyys ja tunteisiin vetoaminen silloin, kun omat tunteet ovat kokonaan kadoksissa ja moraaliltaan sekä tunteiltaan tervettä ihmistä pidetään typeryksenä, vaaleissa jopa hyödyllisenä idioottina.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts