Itävallan malli on myös Suomen malli

Itävalta jatkaa Euroopassa suuntausta jossa tappiot tulevat perinteisille puolueille ja voitot maahanmuuttokriittisille puolueille. Vihreille tappio oli todella jättimäinen. He putosivat kokonaan parlamentista.

31-vuotiaasta konservatiivipoliitikosta on tulossa maailman nuorin valtionjohtaja.
Itävallan seuraavaksi liittokansleriksi nousee todennäköisesti konservatiivisen ÖVP:n Sebastian Kurz.

Parlamenttivaaleissa ÖVP sai 62 paikkaa 31,6 prosentilla äänistä.
Istuvan liittokansleri Christian Kernin sosiaalidemokraattien SPÖ oli toinen 52 paikallaan ja 26,9 prosentilla äänistä.

Heinz-Christian Strachen johtama oikeistopopulistinen FPÖ oli kolmas 51 paikalla ja 26,0 prosentin äänisaaliilla.
Jättimäisen vaalitappion kärsineet vihreät jäivät alle neljän prosentin äänikynnyksen.

Suomessa vihreiden gallupsuosio tuntuu omituiselta. Se on kuin suomalainen euroviisu.. Suomalaisen eliitin omituinen valinta ja mediasuosikki Suomessa. Siihen sen lento sitten loppuukin.

Voittoa odotetaan mutta eihän se onneton pääse edes jatkoon. Muistuttaa suomalaista mäkimiestä ja olympiavoittajiamme. Ne ovat menneen talven lumia. Kohta kesätkin menneen kesän muistoja, jolloin hellerajaksi on harkittava 15 astetta.

Se on kepulainen tapa hoitaa maaseudun isäntiä ja maakunnan pieniä taajamiaan jatkossa. Kaikki valta ja raha kun virtaan kokoomuksen hallitsemiin ja hellimiin maakuntakeskuksiin ja pääkaupunkiseudulle. Pormestari puhuu siellä vihreitä mutta toimii kuten nyt patamustan porvarin odottaakin toimivan. Kerrankin Hesarin toimittaja on oikeassa 15.10 lehdessään.

Aikooko keskusta jatkaa Timo Soinin johdolla vaaleihin?? Matti Vanhanen presidenttiehdokkaana aiheena suomalaisille niin läheinen Afrikka on huikea valintana. Joko kokoomus viimeinkin onnistuu nujertamaan vanhan maalaisliiton?

On se sitä yrittänytkin, kohta vuoisisadan ajan. Tekikö se harhautuksen vennamolaisen liikkeen avulla ja petoksen petosta käyttäen. Takavuosien peluri ei havainnut kuinka pelin politiikassa oli vanhan astian makua ja tätä kokoomuslaiset käyttivät nyt hyväkseen hakiessaan maakuntamallista ja sotesta lopullisen ”nootin” opportunistien arkkuun. Sokea viha vennamolaisia kohtaan oli naru, josta oli helppo vetää vanhat maalaisliiton kaunaiset opportunisti veijarit hirteen.

Oliko toimittajat haukkuneen kokemattoman oululaisen miljonääri insinöörin valinta kolmen ässän hallitukseen hirvittävä virhe ja perussuomalaisten jakaminen vuohiin ja lampaisiin sen viimeinen teko ja mallia ”Kekkosen valinta vuodelta 1973”. Tähänkö loppui näiden veijareitten taru?

Nyt ei noottia saa mistään eikä maakuntien yrittäjien korruptiorahat vaalityön pelastajaksi ole nekään enää käytössä. Paavo Väyrynenkin potkittiin pois puolueesta. Ainut taktinen ajattelija puolueessa. Kuka pelastaa maalaisliiton? Mistä löytyy maailman viimeinen alkiolainen?? Entäpä jos suomalaiset äityvät äänestämän kuten Itävallassa??

Maakuntien Suomesta kun tuli metropolien Suomi ja maaseutu unohtui kokonaan. Kokoomus vei kuin pässiä narusta kepulaisia niin sotessa kuin maakuntamallissakin. Vei tuhkatkin pesästä ja fiksut perussuomalaiset ymmärsivät äänestää Soinin ulos puolueesta kavereineen. ”Sininen on taivas siniset on silmänsä sen..” Ei kansa ole sinisilmäistä ensinkään eikä siniset silmät kansaa petä. Se on nukku-Matin lauluja ja nyt joku nukahti väärään aikaan..

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts