Itsepetoksen uhrit

Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari, ne ovat ammatteja. Hämeessä ainakin eläen. Jos taas saat eläkettä ja teet töitä enemmän kuin aiemmin kirjailijana, toimittajana, tutkijana jne. et voi vähentää näistä tulevia menoa eläketulosta.

Miksi? Koska byrokaatti meissä on kertonut, ettei eläketulo ole työtuloa vaikka teetkin työtä enemmän kuin ennen eläkettä ja maksat eläketulosta veron. Apurahasta kirjailijana tai tutkijana et maksa.

Kuppari on taas työtä tai toimiminen pappina tai kupparina vaikka ei kaikki sitä työnä pidä alkuunkaan. Eivät usko jumaliin ja kuppaukseen. Joku kertoo kuinka nyt syntyi hyvä asiajuonto ja postaus. Aiemmin oli kehnoja sanoja valittu ja väärään järjestykseenkin. Liian pitkä huonolukuisen ja vähäjärkisen työksi.

Katson keinotekoista melontaa keinotekoisessa koskessa. Se on olympialaji siinä missä keihäänheittokin. Sekin on sopimusluonteinen juttu jakaa olympiamitaleja ja palkita niillä ja lisäksi ammatilla, joka on arvostettu.

Pielavetisen ”ronssi Ruuskasen” mitalin väri kirkastui hopeaksi Lontoon kisojen ajoilta. Neljä vuotta sai odottaa ja se näkyy arvostuksessa, tuloissa. Unkarilainen huijari, kiellettyjä aineita käyttänyt, on hankkinut tuloja vippaskonstein.

Jos et ole urheilija saat käyttää vippaskonsteja niin paljon kuin sielu sietää ja terveys sallii. Juoda etanolia myrkkynä litratolkulla ja varoa ettei milligramman osaakaan raskasmettelleja, etanolia vaarattomampia, mene sisuksiisi. Siihen pannaan miljardi poikineen, sen torjumiseen ja hoitoon.

Kirjailijan palkka on Suomessa 2000 euroa. Ei kuukaudessa vaan vuodessa. Se ei ole meillä ammatti. Eihän kukaan elä tuollaisella tulolla tai ammatti on ainakin aliarvostettu.

Tämän jutun kirjoittaminen ei ole ammatti vaikka kotisivultani sen liukee 2 miljonaa ihmistä vuodessa. Jos juttu olisi oppimattoman nuoren ihmisen kirjoittamana päivälehdessä siitä maksettaisiin. Etenkin jos on oikean kuppikunnan jäsen ja päätoimittajana viihteellisessä mediassa.

Sen sijaan joku saa 200 000 euroa kuussa palkaa myös ajalta, jotka istuu vessassa tai pelailee golfia, nukkuu torkkupeiton sisällä tai pitää pitkää lomaa kansanedustajana.

Oppimaton tyhjänpuhuja, joka ei työstään mitään ymmärrä ja saa aikaan pelkkää vahinkoa silloin, kun on kielitaidottomana Brysselissä. Tätä taas kutsutaan demokratiaksi ja oppositiossa raksuttavaa populistia parlamentaarikoksi.

Hän saa palkkaa ja myöhemmin hyvän viran, jos on oikean kuppikunnan jäsen ja kaverit auttavat. Ja taas alkaa syntyä vahinkoa hänet äänestäneille liki lukutaidottomille tai dementoituneille ihmisille. Hän vie rahansa veroparatiisiin ja välttää verotuksen. On arvostettu ihminen, koska saa niin korkeaa palkaakin.

Kimi Räikkönen on liki mykkä mies mutta saa kovaa palkkaa. Maanviljelijän palkka on maatilaa kohden 9000 euroa. Ei kuukaudessa vaan vuodessa. Jos pellot muuttaisi kesannoksi tai metsäksi, golfkentiksi, tulo olisi toinen. Pellot alkaisivat tuottaa työtä ja rahaa. Uusia ammatteja syntyisi glofkaivoksen ympärille.

Viljelijänä, leivän tuottajana, yksi mies saa työstä sadan hehtaarin alueelta ja vaimon on käytävä vielä hakemassa lisäansioita. Ilneilijänä saat saman rahan ja enemmänkin päivässä.

Kuitenkin puoli maailmaa näkee nälkää ja olisi kiitollinen ruokamurusestakin saati puhtaasta vedestä.
Keksi lisää näitä tyhmyyskilpailun synnyttämiä tyhmyyksiä ja olet nero. Pane kaikki itsenäisesti ajattelemasi asiat paperille ja laske montako sivua syntyy ja olisiko niistä sivuista kirjaiksi, 500 sivun mittaiseksi? Mieti, miksi Mitro Repo erotettiin ihmisen virastaan. Kyllä se sieltä vielä avautuu kun pohdit riittävän kauan ja katsot välillä peiliin.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts