Kirja perussuomalaisista on luettava.

Lue professori Markku Jokisipilän kirja perussuomalaisista.

Miksi mediat ja akateemiset ihmiset valehtelevat perussuomalaisista? Puolue on poikkeuksellisen suomalainen ja pysyvä ilmiö, juuret kaukana historiassamme nekin. Puolue on kansallismielinen, siis patrioottinen britin sanomana ja pitäisi sitä hyvänä asiana. Olisi siitä ylpeä siinä missä japanilainen tai ranskalainen, kuka tahansa omista juuristaan. Sen äänestäjät ovat poikkeuksellisen kattava leikkaus suomalaisista. Ei sen dramaattisempaa. Puolue puuttui meitä ja on tullut jäädäkseen. Sen sijoittelu ikivanhaan poliittiseen nelikenttään on koominen ilmiö vuonna 2021.

Puolueen alueellinen kannatuskin on poikkeuksellisen tasainen läpi koko maan. Sitä väitetään yhden asian liikkeeksi, vaikka sillä on kattavat ohjelmat kenen tahansa luettavaksi. Se ei ole kielipuolue, ei vihreä liike, maailmalta meille markkinoitu, ei vanha maalaisliitto, ei muualta meille markkinoitu sosialisti, eikä se sovi oikein oikeistolaiseksi populistiseksi liikkeeksikään ylimielisesti ilmiö medioissamme sivuuttaen.

Pienyrittäjää ei oikein voi pitää kunnon porvarinakaan, hämäläisenä kartanokokoomuslaisena tai kaulusköyhälistön pikkuporvarina. Kiusaako mediaa ja akateemisia puolueen suomalaisuus? Kiusaako etenkin ensimmäisen polven akateemisia puolueen äänestäjien tausta, joka näyttäisi olevan poikkeuksellisen edustava kansastamme, siitä maailman onnellisimmasta? Hävettääkö joitakin akateemisia ja toimittajia OMAT JUURET ja niiden näkyminen juuri sosiaalisen median kautta perussuomalaisena poliittisena liikkeenä? Mikä suomalaisuudessa hävettää?? Oma huono itsetuntoko?

Odotan, että kriittinen, avoimin silmin maata kiertävä media, alkaisi käydä läpi, millainen puolue tämä perussuomalainen puolue oikein maaseudulla, seutukaupungeissamme ja maakuntakeskuksissamme oikein on. Ilman ennakkoasenteita ja vihamielistä halua iskeä sellaista haamua, jota ei ole olemassakaan. Ei edes pääkaupunkiseudullamme.

Professori Jokisipilän, ammattinsa osaavan valtiotieteilijän, syväluotaava tutkimus perussuomalaisesta puolueesta on ammattimiehen työtä. Itse tunnen hiven vanhempana tutkijana nämä ihmiset pitemmältä aikaa ja olen hyvilläni, että heillä on oma puolue, ja kuinka he kantavat vastuuta perustuslaillista demokratiaa kirjaimellisesti noudattaen ja juuri Suomen etua häpeilemättä ajatellen. Jos sitä ei olisi, se olisi joka tapauksessa nyt keksittävä.

Kirjan luettuani tuskin olen enää itse asettumassa ehdolle vaaleissamme perussuomalaisena. Miksi en? Koska näillä ihmisillä ei ole mitään syytä luottaa useamman kerran väitelleeseen ja monen tiedekunnan professorin pätevyyden hankkineena minuun. Luettuani tämän kirjan, ymmärrän sen entistäkin paremmin ja etenkin sydän Hämeessä, Forssassa. Toki ymmärsin jo omasta kokemuksestanikin puoluetta kauan tutkineena ja seurannena aina Pieksämäeltä vuodelta 1959. Eihän professorikaan aivan sokeas ole.

Olen vanhin ko. puolueen perustajajäsenistä tai ainakin tuossa kokouksessa mukana olleena 8-vuotiaana runojen lausujana lapsena. Valtaosa noista miehistä oli Karjalan evakkoja ja nyt jo pois nukkuneita. Näin minulla ei olisi enää edes äänestäjiäkään. Nämä lähellä 2000-lukua syntyneet kun olivat imeväisikäisiä sillloin kun puolueen ohjelmia korjattiin paremmin tähän hetkeen sopiviksi. Olin silloin vielä heitä ministereinä auttamassa. Enää tuskin kaipaavat. Medialle ja osalle nuoria puolueen jäseniä puolue, oli se mikä tahansa, syntyy heidän mukanaan. Se on tämän ajan kirouksia. Näin jokainen puolue on ikään kuin juuri syntynyt ja ilman sosiaalista pääoma, ohjelmaa ja muistia.

He, ikääntyneemmmät, eivät enää, kaiken kokemansa jälkeen, voi luottaa akateemiseen ihmiseen, joka latelee heistä valheita medioineen. En minäkään uskoisi myöhemmin syntyneenä ja puolueeseen nyt liittyen. Akateemiset ihmiset kun vaikuttavat haukkuvan puoluetta ja taitaa mukana olla selvää kiusantekoakin ja pikkuporvarillista halveksintaakin. Sitä taitaa tulla sekä äärivasemmalta ja vihreiltä että oikealta ja kokoomuksen äänestäjiltä. Ehkä he ovat parempia ihmisiäkin maalaisliittoon aikanaan juurtuneina? Karjalan evakoissa ja heidän lapsissaan heitä on vähemmän.

Matti Luostarinen 25.09. 2021

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts