Perussuomalaisuus – kielletty aihe tutkijalle.

Kielletty aihe tutkia

Markku Jokisipilä on VARMASTI maan johtava politiikan tutkija. Hän johtaa alan tutkimuslaitosta Turussa. Kirjassaan hän kertoo tänään, kuinka MEDIA ja AKATEEMISET tuottavat koko ajan perussuomalaisista VÄÄRÄÄ TIETOA. MIKSI? Ikään kuin perussuomalaiset olisivat natsipuolue ja vain siksi, että puolue on kansallismielinen nimensä mukaan, siis patrioottinen ja pitää etusijalla SUOMALAISUUTTA, kun muiden puolueiden kohdalla se on HÄMÄRTYNYT.

Etenkin vastapoolina itseään akateemisena pitävän puolueen ja globaalin sekä maailmaa halailevan arvomaailma on tätä puoluetta avoimesti halveksiva yhdessä median kanssa. ONKO HEILLÄ JOKU OMA KRIISI TAUSTALLA? Halu tullaa ulos kaapista?? Miksi vastakohtaa on mollattava VALEHTELEMALLA ja levitellen natsi Saksan aikaisia pelkoja SUOMESSA. Miksi juuri SUOMESSA ja tietyt ihmiset ja MEDIA? MIKÄ TRAUMA näitä ihmisiä riivaa? Millaiseen kriisin MEDIA ja tietyt AKATEEMISEN arvon hankkineet ovat näillä VALHEILLAAN PEITTELEMÄSSÄ? Koska he uskaltautuvat tulla ulos kaapistaan? Vai onko tuosta valehtelusta heille myös POLIITTISTA JA TALOUDELLISTA ETUA?

Leimataanko meillä Suomessa ihmisiä poliittisin motiivein ja valehtelemalla? Syyllistyvätkö tähän mediat ja etenkin akateemiset ihmiset?  Kertoiko Markku Joki Sipilä näkyvänä alan tutkimuslaitoksen johtajana lopulta vain vuosia meitä jo vaivanneen itsestään selvyyden, mutta paikalta, josta sen kertominen on myös tämän alkavan syksyn merkittävin suomalainen PALJASTUS.

Vaietaanko Joki Sipilän kirja kuoliaaksi medioissamme ja muissa puolueissa? Avataanko se vasta muutaman sukupolven jälkeen kertomaan, kuinka ilmiö oli itsestään selvä mutta siitä kuului vaieta. Toki se leimasi ihmisiä kilpailutilanteissa. Puolue ei ollutkaan vain hetken heilahdus arvoissamme, vaan pysyvä ilmiö, jonka alkua kampitettiin. Mutta mistä syystä juuri akateemisten ja median toimesta?

Näin perussuomalainen ei voinut saada akateemisia virkoja, mutta hankkia maailmalla kyllä pätevyyksiä. HÄN OLI LAINSUOJATON tilanteissa, jossa hänet voitiin leimata perussuomalaiseksi. Häneltä menivät ihmisoikeudet Suomessa asuen ja Forssan kaltaisessa ympäristössä eläen. Siitä pitivät huolen 1) mediat ja 2) akateeminen maailma. Rahvas seurasi tätä taustalla, siinä missä aina ennenkin Suomessa on ollut kiusaamiskulttuurissa tapana.

Tutkijana perussomalaiseksi ryhtyen pidin ilmiötä aluksi luonnollisena ja tapana mustamaalata kilpailullisista syistä perussuomalaista luottamustehtävissäni. Mutta sitten syntyi ilmiöitä, jotka olivat PELOTTAVIA joko vandalismina tai tyypillisenä RASISMINA, mutta vain Suomessa ja Forssaan muuttaen, oletin.

Forssahan on hyvin suljettu hämäläinen seutukunta maalaispitäjineen. Taantuva teollinen yhdyskunta, jossa eletään 1960-lukua rinnan 1930-luvun ja myös sisällissodan ilmiöiden kanssa. Ainut akateeminen työnantaja on Jokisten MTT, nykyinen Luke.

Se oli 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa ikään kuin elämää 1960-luvun Suomeen muuttaen. Teetätin MTT:n pakkomuutosta Vantaan Tikkurilasta maaseudulla Hämeeseen myös kaksi tutkimustakin. Edellisen olin johtanut Raahen kaupungin kohdalla, joka vaihtui perinteisenä kaupunkina Rautaruukin takapihaksi, monine sosiaalisine ongelmineen. Olin siis oikeassa paikassa, kuten kollegat Helsingistä kertoivat. Psykososiaaliset ongelmat kun purkautuivat lopulta hyvin surullisella tavalla.  

Oletin tuntevani tämän taudin kokemuksillani pakkomuutoista, niistä myös väitellen sekä lukuisista kansainvälisistä ohjelmistamme. Olin väärässä.

Näin minäkin aluksi ajattelin ja pidin perussuomalaisuutta VAIN kilpailun aiheuttamana ja tyypillisenä populistisena ilmiönä, vennamolaisuuden ja SMP:n jatkeena. OLIN VÄÄRÄSSÄ.

Nyt se vaikuttaa samalta ilmiöltä, jossa homous pyrittiin peittelemään ylinäyttelemällä miehuuttaan pullistellen. Kunnes nämä rohkenivat tulla KAAPISTA ulos. Siis PELKONA, jota peitellään ja on paljon surullisempi, kuin pelkkä KILPAILUN aiheuttama valehtelu poliittisia etuja näin valtana tavoitellen.

Tämän Jokisipilä on varmaan ammattinsa osaavana tiedemiehenä oivaltanut LIIANKIN HYVIN. Etenkin tämä koskee, vihreiden rinnalla, tiettyjä kokoomusta äänestäviä ja äärioikeistolaisia miehiä, akateemisia hekin. Taustalla on pelko siirtyä liberaaliin oikeistoon, NATIONALISMI SUOMESSA, joka aikanaan kiellettiin sotien jälkeen. Heitä aletiin myös vainota ja Urho Kekkonen käytti tätä hyväkseen loppuun saakka.

Siis TRAUMA, jota puretaan perussuomalaiseen puolueeseen siitä VALEHDELLEN. Nykyinen puheenjohtaja KOKOOMUKSESSA kertoi Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan jälkeen, kuinka puolue on YHDESSÄ YÖSSÄ muuttunut äärioikeistolaiseksi ja hallituskelvottomaksi natsi puolueeksi. Hän käytti tätä TRAUMAA hyväksi ja sai MEDIAN mukaansa. Saman aikaan, ennen vaaleja, Forssan Lehdessä toimittaja kirjoitti, kuinka kaikki, jotka äänestävät perussuomalaisia ovat fasisteja. PEITTELEMÄTTÄ.

Kirjoitin viikoittain useita artikkeleja medioihimme ENNEN ryhtymistä perussuomalaiseksi ja tullen valituksi myös sen luottamustehtäviin. Sen jälkeen juuri yhtäkään kirjoitustani ei ole julkaistu suomalaisissa medioissa Forssan ulkopuolella.

Samaan aikaan kieltäydyttiin esim. myymästä minulle autoa Forssasta sitä etsien ja pienestä kiusateosta siirryttiin näkyvään vandalismiin, josta oli vaiettava. Työympäristö muuttui sekin mahdottomaksi jatkaa siellä tutkijana. MIKSI? Ilmiö näkyi myös tapana hakea torille väkeä normaaliin vaalityöhön.

PELÄTTIIN tulla leimatuksi puolueessa, joka oli taas leimattu medioissamme muuksikin kuin pelkästään oikeistopopulistiseksi puolueeksi. MIKSI? Siinä tutkittava tuleville tohtoreille. Sikäli kun aihe on yliopistossanne sallittu ja sopiva. Epäilen ettei ole hetkellä, jolloin sekä äärivasemmalla että oikealla sitä pidetään KILELLETTYNÄ tutkia.    

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts