Lucioperca hallitus

On pohdittu onko hallituksen nimi kolmen ässään hallitus, perussinimulta vaiko ehkä joku Persukeko ilkeily. Ei mikään näistä tässä ajassa ja tuhansien järvien maassa. Tarvitaan kunnon maailmalle viittaava globaali käsite, tieteellisesti uskottava ja Suomeen viittaava. Ahven, hauki ja kuha ovat sukua keskenään.
Hauki mytologian muistimme jänkäkoirana sopii maalaisliiton perillisille, ahven taas kokoomuksen kasvateille paremmin kuin joku holkeri ja ahvenkukkoa voi tarjota kansalle mieluummin kuin silakoita. Se aika on ollutta ja mennyttä. Kuha taas on hieman haukea että ahventa mutta ahvenkalojen komein edustaja vesissämme ja sopii siis perussuomalaisille hyvin. Molemmilta suunnilta kun tulee äänestäjiä.

Ahven on ”Perca fluviatilis”, hauki ”Esox lucius” ja kuha ”Sander lucioperca”. Lucioperca tarkoittaa ”haukiahventa” ja se sopii tämän hallituksen nimeksi kuin kevätkutuisten kalojen saaliit verkkoon ja katiskaan.

Lämpimät onnittelut lucioperca hallituksellemme ja menestystä ohjelman laadinnassa. Se on varmaan nimenne veroinen ja kerrotte myös miten lucioperca saaliinsa hakee ja on nimensä veroinen myös syvissä vesissä liikkuen. Ei vain verottaen vaan myös saalista hakien kansalleen. Omista vesistä alkaa ruoka olla vähissä toisiamme syöden tai muilla syöttäen.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts