Maailma symboleiden vankina

Tuleva pääministeri käyttää insinöörikieltä, valittavat mediat. Punavihreää toimittajaa kiusaa nyt käsite ”iteraatiokierros”. Iteraatiossa ongelmia ratkotaan pala palata ja vähitellen tarkentaen, toistaen. Ei se ole mitään insinöörikieltä. Punk on musiikkia, jota osaa erityisen hyvin Pertti Kurikan nimipäivät. Juridiikassa vilisee slangia siinä missä lääketieteessä saati ihmistieteissä, valtiotieteissä ja taloustieteissä. Taide on sitä tulvillaa

Punavihreä toimittaja pullistelee omia puppusanojaan heti kun näkee taide-elämyksen, jossa ei ole maallikolle muuta kuin ikävällä tavalla taitettuja ja värien kemiaa väärin ymmärrettyjä väriroiskeita ja joukossa kaurapuuron tähteitä.

Annetaan nyt asiansa osaavan Oulun koulun kasvatin edetä iteroinneissa yhä syvemmälle yksityiskohtiin ja toistaen, hakea yhteistä visoita ja missiota palvelevia yksityiskohtaisempia taloutemme palasia työllisyys- ja kasvuryhmässä, biotalousryhmässä ja reformiryhmässä.

Kunhan eivät ala puhua työreformista. Se kun saa taas punavihreän toimittajan reagoimaan allergisesti yhdistäen reflektoiden ahdistuksensa keväisen kasvuston siitepölyn aiheuttamaan reaktioon. Siinä auttavat allergia- ja astmaliiton opit ja ohjeet.

Punk puree kohta

Suomalainen euroviisukappale on joittenkin mielestä kehno mutta esittäjät ihan sympaattisia veikkoja. Nyt tuli myös Hollannista Dennis Heijnen päinvastainen älähdys. Esitys on ok mutta miehet rumia, sanoo Heijnen.

Oma käsitykseni on se että Pertti Kurikan nimimpäivät vietetään menestyksen merkeissä ja sen keräämä huomio ylittää tämänkeväisten euroviisujen muut hengentuotteet mennen tullen. Siinä on pojilla mukana niin vahva asenne, punkille omistettu sydän sekä ylpeyttä, josta voisi muutkin pintaliitäjät ottaa siellä opikseen.

Osaa myös hävitä oikeat pelit

Venäjä etenee nyt jääkiekossa loppuotteluun Kanadaa vastaan viisaasti pelatun Suomi pelinsä ansiosta. Siellä kun ostaan shakkipelin säännöt ja taktiset kuviot, itsestään selvyydet. Tärkeää näissä peleissä on osata voittaa oikeat pelit. Ja osata hävitä myös.. kuten elämässä yleensäkin.

Saat asiasi helpommin etenemään käyttäen lapsena vanhempia ja opettajia, myöhemmin johtajia ja poliitikkoja, sinua tyhmempiä ihmisiä, lahjattomia egoisteja, narsisteja, oman asiasi edistäjänä, häviten oikeaan aikaan ja oikeille kellokkaille, kouluttajille ja uutta innovaatiota, luovuutta, vieroksuvalle yhteisölle tai jopa kansakunnalle, punavihreälle papille ja papittarelle.

Sopeudu siihen, hukkuttaudu keskiluokkaan tai soluttaudu massaan sellaisessa paikassa, jossa ei suosita luusereita eikä voittajia vaan keskinkertaisuutta, kuten asevelvollisuutta suorittaen, koulussa tai poliittisessa puolueessa, missä tahansa nykyisen mediamaailman suosimassa tyhmyyskilpailussa. Kiusaajien kulttuuri, punavihreä ähky, edellyttää tätä oikeassa paikassa häviämistä ja soluttautumista massaan. Kutsun sitä tieteessä osallistuvaksi tutkimukseksi.

Maailma kielten vankina

Demokatiahan on sekin enemmistön niskalenkki vähemmistön oikeuksista. Saati lahjakkaimpien tai jotenkin poikkeavien, meistä erottuvien, oikeuksista. Sehän meitä lamaan ajaa, tyhmyys ja lahjattomuus, ei toki päinvastoin. Vai valikoituuko eduskuntaan lahjakkaimmat neromme ja parhaiten koulutetut? Hekö neuvottelevat nyt hallituksesta ja sen salkuista?Lehdestako on haettava Lounais-Hämeessä apua kakkostiensä korjaamiseen? Ei taida onnistua vaikka samaa vaalipiiriä ovatkin.

Pitäisikö venäläinen osaaminen shakissa ja Oulun koulumme kasvattien iterointi strategisessa merkityksessä, visoiva kieli tulevaisuuden innovoinnin osaamisen merkkikielenä, hybridiyhteiskunan tuotteena ja Cluster Art käsitteenä, liittää toisiinsa ja yhdistää idän ja lännen välistä vuoropuhelua?

Olisiko se oikea keino ymmärtää ja liittää myös paradigmainen, abstrakti, maailmankuviamme muuttava Cluster Art -kieli ja symboliikka, oikeaan suomalaiseen, pragmaattiseen insinöörikieleemme. Muutenhan me emme sitä ymärrä lainkaan yhdistäen se samalla ikivanhaan, onomotopoeettisen ja luontoa matkivaan kielemme symboliikkaan.

 

 

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts