Marokon kauhu

Marokon kauhu sai Ruotsista uutta sisältöä. Entäpä jos sitä kauhua ei enää rinnastettaisi Antti Rokan ja Aarne Juutilaisen aikoihin vaan päivitettäisiin tähän hetkeen ja torjuttaisiin muutenkin kuin torimyyjien pesäpallomailoilla. Niin urhealta kun se presidentin ja pääministerin puhumana vaikuttaakin. Siinähän ei ole asiana tässä ajassa enää tolkun hiventä. Tunteisiin se varmaan vetoaa.

Globaalia terroria sillä ei vaan torjuta tai oteta oikeaa asentoa ja asennetta sen ymmärtämiseen hakien oikeat henkilöt ja tiede kansakunnan turvarakenteiden päivittämisessä. Se kun on todella suuren luokan kysymys eikä vain sotekeskustelua muun sotesopan seassa ja odotellen aikoja parempia kuntarakenteita veivaten vanhoilla maakuntapohjaisilla isoisän kartoilla Suomelle rakenneuudistusta.

Se kun ei riitä, että kerrotaan kuinka tähän on varauduttu ja tiedetty että näinhän tässä lopulta tulee käymään, sorry nyt siitä. Sotesopan kohdalla ja maakuntarajoja karttaharjoitelmineen piirrellen näin voi toki ehkä tehdäkin. Siinä kun ei mene ihmishenkiä.

Marokkolainen terrorismiverkosto ulottuu Barcelonasta Turkuun. Se alkaa Ceutan ja Melillan kaupungeista (Marokon rannikolta) ja jatkuu Espanjan, Ranskan ja Brysselin kautta edelleen Pohjoismaihin. Tämä ei tullut tänään esille millään tavalla medioissamme ja asiantuntijoiden selvityksissä. Kielitaitokin vaikutti olevan kateissa.

Eräillä merkittävimmillä terroristitoimijoilla Ruotsissa on marokkolainen tausta, kertoo islamistisen terrorismin tutkimiseen erikoistunut Ranstorp Svenska Dagbladetille.
Melilla ja Ceuta ovat Pohjois-Afrikassa Espanjalle kuuluvia erillisalueita, joita Marokko vaatii itselleen. Oliko tämä tiedossa Varissuolla liikkuen tai Espoon Iivisniemessä asiaa pohtien?

Se ei vielä riitä eduskunnan puhemiehelle ja ulkoministerille että tuntee kotiportaansa maantiedon. On tiedettävä ja osattava myös tiede. Maantiede tieteenä ja tiedekuntana Yhdysvalloissa ja Venäjällä on jotain vallan muuta kuin Suomessa. Sama pätee Saksaan ja Ranskaan, brittien osaamiseen.

Näistä geopolitiikan alueista on muodostunut Espanjan terrorisminvastaisen taistelun ydinkohteita. Alueista on tullut radikalisoitumisen syntypaikkoja ja sieltä on lähtenyt runsaasti taistelijoita Isisin riveihin.
Katalonia on taas alue, joka hakee itselleen itsenäisyyttä ja Barcelona on sen pääkaupunki.

On hyvä muistaa kuinka jo EU:n alkupäivinämme meitä huomautettiin, voin osoittaa kirjoitukseni medioistamme, kuinka Eurooppa ei ole valtioiden vaan alueiden Eurooppa ja että sen ongelmat kumpuavat kokonaan siirtomaa-alueilla muusta kuin mihin suomalaiset maantiedon oppikirjat olemattomine tietoineen aikanaan viittasivat rasistisine juttuineen ja vielä kintaalla.

Päivittäkää tietonne maantiedosta ja -tieteestä. Mutta myös sen historiasta. Tämä kun koskee etenkin valtiojohtoamme ja myös ulkoministeriämme. Minulle on syntynyt syvä epäily hänen maantiedon perusteistakin muista perusteista ja vakuutteluista nyt puhumattakaan.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts