Matin päivän viisauksia

Matin päivä päättyi seuraten medioita aiheena Ukrainan sota ja sen selitykset. Venäjä selitti sodan syyt toisin kuin läntisen maailman mediat. Historia tulkitsee sodan aikanaan tavalla, jossa taustalla on nyt vielä tuntematonta viisautta.

Lainaan mahdollisia tulkintoja käyttäen Hannu Tarmion kokoamia viisauksia ”Elämän viiisauden kirjasta” koskien sotaa. Niillä ei ole mitään tekemistä nyt käynnissä olevan sodan tai sotien kanssa. Ne ovat luonteeltaan yleispäteviä tai sitten ei, lukijasta riippuen.

Onko maailma humaltumassa vai onko se ollut sitä aina ja nyt alkaa kokea krapulaa?? Seuraava vaihe on krapulan syyn pohdinta. Millä sitä voisi hoitaa? Krapularyypyllä? Juopon alkoholistin elämää ei korjata ulkopuolelta ja alkoholisti on sitä myös silloin, kun hän kärvistelee ajoittain ilman päihteitä.

Isänmaallisuus on halu tappaa ja tulla tapetuksi alkeellisin perustein. Isänmaanrakkaus ei tunne toisten maitten rajoja. Rauhantilan jatkuessa sotainen ihminen hyökkää lopulta itsensä kimppuun.

Suurvallat ovat aina toimineet kuin gangsterit ja pienvaltiot kuin huorat. Vanhemmat miehet julistavat sodan mutta nuorten täytyy taistella ja kuolla.

Joka kerskaten sotaan menee, se kontaten kotiin tulee. Sodassa kaikki häviävät, voittajatkin.

Liennytys ei toimi ilman pelotetta. Pidä väkivalta mielessä, minne se kuuluukin.

Parempi on voittaa rauha ja hävitä sota. Rauha on sodan jatkamista toisin keinoin.

Kaikille liikkeille ja ristiretkille on ominaista, että psykopaattiset ainekset kohoavat huipulle.

Joukkorikollisuus ei tee yksilöstä rikollista. Tiedän olevani sivistyneiden ihmisten parissa, koska he sotivat raakalaisten lailla.

Jos rakastaisit lapsiasi, ei sotia olisi.

Sodan ääni on ihmisen ääni. Valitettava tosiasia on, että voimme taata rauhan ainoastaan valmistautumalla sotaan.

Oikein hyvä ja rauhallista yötä. Matin päivä on hoidettu ja onnea Tuijalle.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts