Mies kuin Amerikka itse II

Yhdysvallat on käynnistämässä sirkusta joka päättyy syksyllä vuoden kuluttua. Suomi sen itäisimpänä osavaltiona seuraa sitä henkeään pidätellen. Tällä kertaa suomalaiset tuntevat jo pääpelurin ja hän ei tule meille yllätyksenä, kuten edellisissä vaaleissa. Mediamme ja asiantuntijamme eivät munaa itseään ja häpäise tietämättömyydellään kuten silloin. Eivät itke vaalien tuloksen selvittyä. Mutta toiveikas on oltava kuten jalkapallojoukkueemme tai yleisurheilijamme Dohan helteessä.

Trump tuntee äänestäjänsä ja puhuu taas kerran juuri heille. Prosessi alkoi nytkin Trumpin aloitteesta. Hänen on oltava äänessä ja median on seurattava häntä. Muutaman tunnin sisällä twiittejä tuli puolensataa. Mies on elementissään ja oma itsensä. Vuosi on pitkä aika jäädä varjoon demokraattien sisäistä kampanjaa seuraten. Amerikkalainen jalkapallo tai korpipallo ei jätä yhtä kautta väliin menettämättä kannattajansa.

Pelin poliitikkona Trump tuntee sen tavan syödä juuri hänen kädestään ja miten se tehdään. Farssi ja sen tulos on koko ajan sama mutta samalla riittävän uskottava ja värikäs. Demokraatit ottavat ison riskin lähtiessään nyt ajamaan virkarikossyytettä Trumpille. Jupakka voi hyvinkin kääntyä Trumpin eduksi.

On jopa esitetty salaliittoteorioita, että kyseessä olisi Trumpin ansa demokraateille: nythän Bidenin ylle on heitetty varjo. Kaikki kun käynnistyi HÄNEN rötösten suojelusta. Kuvitteleeko joku, että Trump olisi näin näkyvän kömpelö presidenttinä, ellei kyseessä olisi TAHALLINEN medioille asetettu syötti, jonka demokraatit nielevät. Näinhän Trumpista tuli aikanaan myös miljardööri, showmies ja menestyvä julkisuuden itselleen voittava ja kanavoiva alan ammattilainen ja lopulta Yhdysvaltain presidentti.

Trump ei voinut jäädä sivusta seuraajaksi, kun demokraatit hakivat itselleen Trumpin haastajaa. Hänen oli oltava koko ajan esillä omille äänestäjilleen, herätettävä heidät hyvissä ajoin ennen vaaleja. Hän ei voinut luottaa sellaiseen lopputulokseen, jossa hän olisi gallupeissa kaukana istuvana presidenttinä ennen tulevaa syksyä 2020.

Hän halusi ohjailla mediaa ja osoittaa olevansa taistelija asiassa, joka ei missään tapauksessa menisi äänestykseen, jossa omat heittäisivät hänet ulos virastaan. Täysin absurdi ajatus. Republikaanit tarvitsevat Trumpin. Republikaanit tarvitsevat VOITON. MEDIA tarvitsee Trumpin. Jopa suomalainen media tarvitsee pääuutisensa ja taas kerran se on Donald Trump. Mestari on taas kerran saapunut kehään. Ikään on kuten Sylvester Stallonella mutta aina joku on hänet haastamassa. Juonella ei ole enää niin väliä vanhoja rainoja seuratessamme.

Uusi sukupolvi katsoo niitä henkeään pidätellen. Uusinnat ovat suomalaistenkin suosituimmat televisiosta katsotut ikivanhat sotaelokuvat tai Uuno Turhapuroa seuraten. Aiemmin haukutut ja halveksitut alkavat olla kriitikkojenkin mielestä todella liki viiden tähden neroutta ja esittäjä liki jumalhahmoksi harmaantunut herooinen ilmestys.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts