Mikä vaivaa Forssaa, Loimaata ja Someroa?

Miksi vaaleissa kävi kuten kävi. Miksi perussuomalaiset on jatkossa myös ”perusporvari” eikä vain ”Finns Party”. Miksi perussuomalaiset menestyvät niin Helsingin perinteisimmillä vihreillä alueilla kuin rikkaimmilla alueilla samaan aikaan? Selitys löytyy ohjelman sisällöstä.

Ohjelman on oltava myös kenen tahansa meistä TOTEUTETTAVISSA. Järkevä porvari on myös järkivihreäkin ja päinvastoin. Se on hyvin suomalainen ja pragmaattinen ilmiömme.

Ei pidä etsiä keinotekoisia eroja kun yhdistäviä tekijöitä on enemmän. Mehän olemme lopulta sittenkin saman kielen kautta kasvatettuja suomalaisia. Saamelainen ymmärtää saamelaisuutensa ja me olemme Euroopan saamelaisia globaalissa maailmassa.

Oma outo onomatopoeettinen kielemme on meitä yhdistävä, näemme sillä unemmekin, puhumme ja kirjoitamme, käytämme ajattelussamme. Olemme sen vankeja halusimme tai emme. Sitä on puolustettava.

Miksi sitten maan suurimmat ja vaikutusvaltaisimmat uudet puolueemme eivät ole mukana lainkaan Forssan vetämässä Lounais-Hämeen kuntien seutuneuvostossa? Edes kristillisiä sinne ei ole kelpuutettu vuosikymmeneen. Mitä pahaa hekin ovat seurakunnassaan tehneet?

Seutuneuvostossa ei ole mukana lainkaan perussuomalaisia, vaikka sen kannatus on Kanta-Hämeessä ja vaalipiirin alueella yli 21 %. On ollut sitä jo yli vuosikymmenen. Sama kannatus pätee Lounais-Hämeen kuntiin myös nyt viimeisissä vaaleissamme. On ollut yhtä korkea jo kolmen jytkyn ajan.

Miksi vihreätkin jätetään ulos vaikka heidän kannatuksensa on pääkaupunkiseudulla suurin? Miksi edes vasemmisto ei kelpaa heille? Oletetaanko että tätä seutuneuvostoa kuunnellaan siellä missä päätöksiä tehdään, jos se sulkee ulos ilkeyttään ja ajattelemattomuuttaan maan tärkeimmät ja samalla suurimmat poliittiset ryhmät ja niitä äänestävät ihmiset ulos vallankäytöstään?

Heitähän on yli puolet eduskuntavaaleissamme ja vaikutukseltaan merkittävissä asemissa. Ja jakaa samalla oman demariporukkansa senkin kahtia estääkseen edes yhden lounaishämäläisen demarin menestymisen vaaleissa? Luottaa vanhaan maalaisliittoonsa ja kokoomuslaiseen yhteen kansanedustajaansa. Hajottaa ja hallistee mutta menettää samalla vähin erin kaikki veronmaksajansa.

Miksi tällainen porukka ihmettelee talousalueen köyhtymistä ja poismuuttoa? Sehän toimii vastoin kaikkia demokratiamme pelisääntöjä ja uskoo voivansa elää umpiossa Forssan talousalueen suojissa uskotellen, että Wahrenin perintö vuosisatojen takaa ja hupsutukset demareitten ja vihreitten synnystä Koijärvellä mukamas kaupungin alueella kannattele ilman heidän edusmiehiä ja naisia talousalueen toiminnassa, kehittämisessä ja vallankäytössä pääkaupunkiseudullamme.

Nythän heitä on ajamalla ajettu alueelta ulos pelkällä kiusanteolla ja keskittämällä työpaikatkin omille kuppikunnille. Siinä kehityksessä jo kaksi vuosikymmentä valtaosa uudistuvan Suomen nuorimmista on ollut ulkona.

He ovat kasvaneet aikuisiksi ja käyttävät valtaa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella, kaikkialla. Ja Forssa on tämän kolmin keskellä, yksin ja unohdettuna.

He muistavat kyllä miten heitä on kohdeltu kotiseudullaan. Forssa, Somero ja Loimaa talousalueineen. Silmät auki viiden maakunnan rajalla ja periferiassa nukkuen. Teitä ei auta kohta kukaan. Kiusaaminen on tuonut tulosta joka näkyy ja kuuluu pääkaupunkiseudullanne ja suurissa taajamissa.

Olette yksin ja itse itsenne eristäneinä. Vaalipiirirajannekin on tehty teidän kiusaksi. Teidät on hajotettu kaikkiin ilmansuuntiin. Valtaa pitävä hajottaa ja hallitsee vain tällä keinoin vauraimman maaseudun talousalueemme. Liittykää yhteen ja hakekaa apua sieltä mistä SAATTE. Ei sieltä mistä sitä ehkä on teille vuosikymmenet lupailtu. Niitä lupauksia ei ole täytetty.

Kyllä sokea kanakin löytää lopulta jonkun jyväsen näin rikkaassa ympäristössä harhaillen. Entäpä jos sokea kana saisikin näkönsä takaisin? Millaista tulosta mahtaisi syntyä Lounais-Hämeessä, Somerolla ja Loimaalla, Loimijokilaaksossa eläen? Voihan sitä ainakin kokeilla.

Käydä optikolla jos silmälääkäri on liian kallis kokeiltavaksi. Uskon aluesuunnittelun ja maantieteen professorina, luonnontieteissä ja ihmistieteissä väitelleenä, tätä aluetta kiertäen, kouluttajia, tutkijoita, yrittäjiä ja hallintoa yhdistäen, alkujaan Loimijokiohjelmaa ja agropolis strategiaa synnyttäen sekä osaamiskeskuksesta unta nähden (=visio), tuntevani mistä nyt kirjoitan ja kirjani laadin.

Nehän menestyivät maailmalla hyvin. Menestyvät edelleenkin ja ihmettelevät, mikä vaivaa kolmea talousaluetta. Miksi niille ohjelmat eivät kelvanneet? Maalaisliitolle, kokoomukselle ja demareille? Oliko oululainen insinööri viisas ratkaisu?

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts