Olisiko aika erota – hallitus?

Takana on vuoden surullisin päivä. Se ei varmaan ole sattuma että päivä oli juuri Minna Sillanpään. Ei sekään, että hän syntyi Lounais-Hämeessä, Forssan talousalueella. Demaripuolue syntyi siellä ja niin myös Sillanpää. Punavihreän hallituksen vihreät Forssan Koijärvellä mellastaen. Siihen on varmaan selvä syy miksi juuri täällä, Forssassa.

Savossa syntyneenä, Kuopiossa paljon aikaani viettäneenä, sukuni Kallaveden rannalla kirkkovenettään ja purjekuntansa veneitä soutaen, suren syvästi tapahtunutta. Ymmärrän Suomen koulusurmien taustan ja tiedän mistä on kysymys. Sen ymmärrys tekee siitä helvettiä, voimattomuus.

Voisiko juristi ja pääministeri Rinne pohtia nyt, onko hän varmasti oikea ihminen ratkomaan Suomen kohtaloita ja sen rinnalla Puolan ja Unkarin ihmisoikeuksia oikoen? Entä hänen hallituksensa sitä pahoinvointia, jota maamme pian lapsettomat perheet edustavat? Voisiko Rinne palauttaa demareitten mieliin, kuka Miina Sillanpää oli ja miksi hän oli niin merkittävä henkilö demareille?

Mitä Kuopiossa tapahtui hänen päivänään ja miksi näin on tapahtunut Suomessa monta kertaa aiemmin. Siihen on varmaan jokin syy. Sillä on VARMAAN myös syy-yhteys siihen, miksi maamme väkiluku on kääntynyt jyrkkään laskuun. Miksi nuoret eivät ole halukkaita synnyttämään lapsia tähän maahan. Maailman onnellisimpaan.

Vuoden surullisin päivä on takana. Savossa syntyneenä suren ja ymmärrän toki ilmiön vakavuuden. Suomi muistetaan koulusurmistaan. Tämä aika muistetaan lapsiin kohdistuvasta henkisestä ja fyysisestä väkivallasta. Sen mitä aikuinen voi sietää ja sulkea ulkopuolelleen, siihen lapsi ei kykene. Hallituksemme on sokea sellaiselle, joka on vielä edes hiven terveelle ihmiselle nyt kirkkaana edessämme. Olemme menneet ohi ja yli sellaisten rajojen, joita lapsi ei voi perimänsä kanssa ylittää. Näin on jatkunut jo kauan. Aikuinen voi sulkea niiltä silmänsä.

Heikki Helve lähti heti Kuopioon. Mitä teki Antti Rinne? Entä hallituksemme ministerit? Osa Savossa ja Karjalassa syntyneinä. Pahoittelivat lyhyesti television kautta ja joku oli nyreissään kun hyvä valmisteltu puhe sai noin harmillisen taustan ja pilasi poliittisen sirkuksen. Varmaan ovat syyttäneet yleisradiota puhumasta puheen päälle Kuopion veritöistä.

Tätä tämä Suomi on tänään. Ymmärtääkö nyt joku tervejärkinen, miksi nuoret eivät hanki tänne lapsia? Jos ei muuten niin geneettisenä muistina. Freudilainen muisti ei varmaan toimi ja pelkillä tunteilla leikkien emme ymmärrä mitä olemme nyt tekemässä. Ihminen kun ei ole robotti ja lapsi kävelevä eläin vailla mieltä, järkeä ja sielua, normistoa ja arvoja, moraalia.

Hallituksen eronpyyntö olisi nyt paljon perustellumpi kuin edellisen ja keskustalaisen pääministerin aikana tekemämme virheet kohdistuen juuri lapsiin ja nuoriin aikuisiin. Syynä jatkuvat koulusurmat ja nyt Miina Sillanpään päivänä. Nuorten ja lasten hädän unohtaminen jo ties monennenko hallituksen aikana ja pitäen veritöiden aikaan omaa luentoaan eduskunnassa. Ymmärtämättä mitä oikeusvaltio ja sen lapset tarkoittavat. Neuvoen sitä Puolassa ja Unkarissa, heimoveljilleen. Varmaan he ottavat osaa suomalaisten ja savolaisten surutyöhönkin.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts