Miksi Kuopion terrori ei keskeyttänyt eduskunnan istuntoa.

Kuka päätöksen olisi tehnyt? Puhemiesneuvostoko? Kuka on puhemies? Matti Vanhanen. Hän on sairauslomalla. Muiden kohdalla tieto tuli tavalla, joka ei nähtävästi olisi riittänyt, vaikka kyse olisi ollut Estonian hukkumisen kaltaisesta tapahtumasta.

Ensimmäinen varapuhemies on perussuomalainen ja häntä tuskin olisi kuunneltu. Olisi oletettu hänen keräävän poliittisia pisteitä. Kokoomus etenkin olisi pannut vastaan epäluottamuslauseen tekijänä. Sieltäkin löytyy varapuhemies.

Päätös olisi koettu joka tapauksessa poliittisena ja se olisi vaatinut yhteisen päätöksen. Jos kyseessä olisi ollut sodan ja rauhan kaltainen katastrofi, valtava luonnononnettomuus, senkin olisi koettu olevan poliittinen ja hankalasti sovittava, kun kyseessä on vielä epäluottamuslause hallitukselle, hajanaiselle ja riitaisalle, epäpyhälle punavihreälle kepun tukemana.

Etenkään pääministerin tapa puuttua siihen juuri nyt, epäluottamuslauseen aikana, olisi ollut oppositiossa mahdoton hyväksyä ja hallituksessa opposition esitykset olisivat taatusti kaatuneet nekin. Etenkin perussuomalaisten esitys olisi saanut aikaan yhteisen raivon. Kansa olisi saatu siihen mukaan. Punavihreä ja demokraattinen, perussuomalaisia paremmat ihmiset.

Niin nytkin kun varapuhemiehenä oli PERUSSUOMALAINEN. Presidentti taas ei voi puuttua asiaan ja maaltahan puuttuvat perustuslakimme korkeimmat elimet ja niiden valvojat, PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN. Sen paikalla on olematon poliittinen valiokunta riitoineen. Se kaatoi aikanaan myös vuosikymmenet valmistellun soten. Parempi huonokin sote kuin ei sotea ollenkaan. Presidentti ei voi tälle nyt mitään. Sota kun ei yhtä miestä kaipaa eikä yksi mies sotaa.

Joku kun kerää eduskunnassamme aina pisteitä ja voi hankkia niitä myös yleisradion kautta. Näin yleisradio, poliittisesti ohjailtu sekin, tyytyi vain kuiskimaan Kuopion tapahtumasta ikään kuin oven raosta kansaa lähestyen varoen loukkaamasta rahoittajaansa. Rahasta on tullut median pyörittäjä ja media pyörittää rahaa. Se on hyvä renki mutta hirvittävän huono isäntä. Tulen tapaan toimiva, jossa kukaan ei kanna vastuuta mistään.

Kun kaikki on politisoitu, juhlapyhistä alkaen, myös mediamme, tiedotus on sen mukaista vaikka maata kohtaisi rutto tai mikä tahansa äkillinen tapahtuma. Emme usko siihen. Kaikkea on jo nyt liioiteltu ja käytetty sellaisia liioiteltuja käsitteitä, suuria sanoja tyhjästä, ettei mikään enää tunnu miltään. Jokaisella on oma päänsä ja se on oikeassa. Mitä tyhjempi, sitä kevyempi. Puupäät eivät huku helpolla hekään.

Tämä selittää miksi tulipalokaan kansakunnan kohdanneena ei olisi saanut osakseen narsististen edustajiemme huomiota. Valta kun sokaisee, täydellinen täydellisesti. Niinpä kovan paikan tullen meitä ei johda kukaan ja heikon johdon seurauksena sote tai maakuntamalli, kaikki suuret rakennemuutokset, ovat jääneetkin säännön mukaan hoitamatta. Forssan kaltaiset kunnat hoitavat asiansa käyttäen suurinta puoluetta ja asiantuntemus ei paina siellä suunnalla työläiskaupungissa yhtään mitään. Koko komeus oli kuihtumassa olemattomiin museaalisena maisemanamme.

Mediavallan aikana media vain toteaa, raportoi, eikä käytä valtaa muuhun kuin manipulointiin ja propagandaan. Sotia ei voiteta näillä aseilla. Rakenteellinen korruptio, toivo saada korkeita ja hyvin palkattuja virkoja ajallaan, hoitaa niitä, korkeitten virkojen hoitajia ja heidän lakeijoitaan, kuten korruptio hoitaa. Tukee tätä kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä ja kansa köyhtyy sekä rapautuu, alkaa pienetä kuin pyy maailmanlopun edessä. Köyhtyvä keskiluokka ei jaksa pitää tätä moraalitonta korruptiota yllä.

Voitot urheilussa on voitettu. Nyt seurataan ruotsalaisten ja norjalaisten voittoja. Formuloita, jossa suomalaiset ovat apukuljettajina. Takavuosien alusmaa on ottanut paikkansa historiassa ja kansakuntien joukossa. Kun herrakansa sanoo hyvä ja huono, orjakansa puhuu hyvästä ja pahasta. Tämä oli nyt niitä pahoja juttujamme. Pahaa ei voi korjata mutta huonon voi. Näillä mennään ilman Kekkosen kaltaista vallankäyttäjää. Ajauduimme siihen mistä aikanaan lähdimmekin. Ilman kompassia ja karttaa kuljeskeleva kansakunta. Jäämeren syleilyyn.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts