Onnea Kasper, Jesper ja Joonatan – on teidän nimipäivä

Kasper, Jesper ja Joonatan on verraton satu Kardemumman kaupungista ja sen kolmesta iloisesta rosvosta, jotka monien vaiheiden jälkeen oppivat tekemään työtä ja pesemään korvansa.
Samalla käyvät tutuiksi kaupungin toinen toistaan hupaisammat asukkaat ja rosvojen kiltti lemmikkileijona, jonka vuoksi heitä ei kuitenkaan uskalleta ottaa kiinni.

Hallituksen kolme korvansa pesemätöntä veijaria ovat tulossa ja viemässä meiltä sairaalan ja sinne koulutettavat, ammattikorkeakoulun ja lehden veivät jo Hämeenlinnaan. Maakuntamallin mukana katoavat seutukaupungit talousalueineen. Maaseutu unohtui näiltä veijareilta jo kauan sitten. Se kun oli ryöstetty tyhjäksi. Ja sinä maksat sekä äänestät heidän lemmikkileijonaansa.

Onko Suomi mukamas ollut koskaan näin syvässä unessa ja kardemumman yössä kuin tänään? Rosvot saavat liikkua vapaana kun kansa nukkuu aivan kuten kasansadun kasvatit ikään..

Pakkasyöt saapuivat varokaa mustaa jäätä. Et taida muistaa Suomen poliittisia yöpakkasia? Se on petollista kesärenkaitten kanssa liukastellen. Paavo Väyrynen tuli ja kertoo miten petos ja petoksen petos tehdään Suomessa. Hän sen tietää Kekkosen kasvattina ja pakkohan se on suomalaisen mediankin kertoa kun se tiedetään jo Yhdysvaltoja myöten.

Tosin tutkimukset kertovat että vain kolmannes Yhdysvalloissa uskoo Trumpista tehtyjen juttujen olevan totta. Ne uskovat ovat näitä juttujen keksijöitä toimittajina ja näiden kavereita. He jotka niistä taloudellisesti hyötyvät. Täytyyhän niistä jonkun hyötyäkin. Suomessa yksikertaisia ihmisiä on paljon enemmän suhteessa väkilukuun kuin Yhdysvalloissa. Siis kardemumman yössä nukkuvia.

Kokoomuksen kannatus on 20 % ja juuri se määärä meillä on varakkaita, jotka eivät tarvitse sosiaali-ja terveyshallinnon köyhän huoltoon tarkoitettuja kuponkeja. Nyt niitä taas jaetaan muistona pula-aikamme viinakorteista ja ruokakupongeistamme. Eikö silmät ala aueta kardemumman yössä nukkuvaa? Sinut kun on ryöstetty.

Varokaa nyt myös Hämeenlinnassa sairaalaanne. Liukkailla jäillä sekin on ja uuden rakentamisen voitte unohtaa. Kuopio yrittää imeä Ylä-Savon kuiviin ja Hämeenlinna Lounais-Hämeen. Sama pätee kymmeniin muihin seutukaupunkeihin ja niiden talousalueisiin. Nyt käydään muutaman kaupungin välillä taistelua. Sitä vetää vihreäksi itseään esittelevä pormestari Helsingistä. Hänelle riittää juuri tuo rikkain viidennes ja sen tuki sekä pääkaupunkiseudun noste ja tapa imeä muu maa kuiviin.

Laura Huhtasaari tulee meille kylään Forssaan. Tule sinäkin tervehtimään fiksua naista. Nuorena tyttönä ei mennä kouluistamme stipendiaattina maailmalle ellet ole ahkera ja lahjakas. Älyn lisäksi on oltava nykyisin karismaa, ulkonäköä etenkin maailmalla liikkuen ja maatamme edustaen.

Kielitaito on välttämätön ja kulttuurien tuntemus, nopea tapa yhdistää monialaisen koulutuksen tuomat välineet ja maailmalta hankitut elämänkokemukset järkkymättömään normistoon ja arvoihin, moraaliin, joka on ihan eri asia kuin tiede ja Darwin, laboratoriot joissa tehdään koko ajan uusia havaintoja.

Tiede kun muuttuu koko ajan. Normit, arvot ja moraali sekä perustuslaki eivät saa koko ajan heilua ja muuttua joka tuulen mukana.

Lauran arvot kestävät nykymedian tuulet. Kestääkö sinun? Tukeudu Lauraan. Presidentti valitaan juuri tähän tehtävään. Hänen on kyettävä kantamaan kansakunnan heiluvat arvot myös syvien kriisien yli ja varottava lähtemästä tekemään poliitikkojen kanssa hyviä lehmänkauppoja.

Hajottamaan puolueitamme, jotta oman puolueen etu olisi turvattu. Paavo Väyrynen oli ja on oikeassa kertoessaan kuka hajotti perussuomalaiset ja miksi. Hän jos kuka tuntee pelin politiikan Kekkosen kasvattina. Kai sinä muistat Väyrysen temput ja Kekkosen nootit, seteliselkärankaiset 1973 vaaleistamme. Vai joko nekin pääsivät unohtumaan, demokratiamme synkimmät ajat ja pimeimmät vuodet. Pitääkö nekin toistaa moneen kertaan ja nyt vielä synkemmällä tavalla kuin 1970-luvulla.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts