Paluu lähihistoriaamme – Arctic Babylon I,II,III

Arctic Babylon ja vuosi 2011

Hybridiyhteiskunnan kouristelu käynnistyy

Social media economy and strategy

Vuosi 2011 oli poikkeuksellinen vuosi monessa mielessä ja samalla omalla kohdallani tuotteliasta aikaa. Tärkein kirjani oli kuitenkin mielestäni ”Arctic Babylon” pohtien myös tätä elämäämme vuotta 2023. Alkutalvi on jo marraskuulta ankara ja rajat Venäjälle suljettu. Kirjani ”Hybridiyhteiskunnan kouristelu” niin ikään tuolta ajalta oli tätä aikaamme ennakoiva hybridikiusaamisena samaan aikaan sodan jatkuessa Ukrainassa. Ei ole epäilystä, etteivätkä juuri nämä ilmiöt vaikuta myös suomalaiseen politiikkaan, talouteemme ja presidentin vaaleihinkin. Yksikään ehdokkaistamme ei voi sivuuttaa näitä tapahtumiamme ja kirojeni antia yli vuosikymmenen takaa, jolloin täytin 60-vuotta ja luetuin kirjani ”Social media economy and strategy” valmistui sekin. Ohessa kuitenkin tuotekuvaus kirjastani ”Arctic Babylon”. Kirjoitettu aikanaan yön hiljaisuudessa – ”Sub nocte silenti.”

Tuotekuvaus

Jäämereltä tulviva vesi oli saatava pois kolmen kerroksen väen asuttavaksi. Nooa on uhkaamassa lakolla ja taivaan tulvavahingot pahenevat. Da Vinci ja muut taivaan tekniset tukevat Nooan vaatimuksia. Jumalten tulkitsemana geeneiltään paranneltu ihminen ei kuulunut mukaan sopimukseen, jolla ihmiset olivat kapuamassa kohti pyhien kansojen miehittämää paratiisia, hindujen neljättä porrasta. Paholainen oli miehittänyt kansojen mielen ja sitä ohjaili transgeenisten ihmisten rakentama maanpäällinen mafia, preussinpunainen fasistinen liitto.

Natsijuuriaan hakevat tiedemiehet, konkisdatorien jälkeläiset, ihmisen perimän korjaajat kohtaavat jesuiittojen mustan paavin sekä ihmisen ikimuistoisen, valaiden laulua kuiskivan altruistisen jumaluuden, eurooppalainen tiede ja luovuus valheineen globaalin imperiumin ja todellisten taitajien kovan ytimen…

Valheelle ja petokselle perustettu maailma saa kokea uudenlaisen Jouluaaton hävitetyn Mayakansan lahjana vuonna 2011. Jäämeri on auki uuden Jumalan rekrytoinnille…

Kertomus Euroopan verisestä historiasta ja sen avainhahmoista alkaa tutkijan kammiosta ja jatkuu Pikku Prinsessan seurassa maanosamme instituutioiden ja kipsikuvien, silkkitien ja kadonneiden kulttuurien, salaperäisesti hävinneiden sivilisaatioiden matkassa, seurustellen vuoroin Darwinin ja Freudin väittelyä seuraten, vieraillen matemaatikon ja pyhimyksen tähdellä, byrokraatin ja filosofin asteroidilla, paavin virkaa hoitaen.

Kaikki kytkeytyy kuitenkin salaperäisesti Rene Descartesin deduktiivisen tieteen ihanteeseen, koodien koodiin. Elämä ei olekaan sitä, millaiseksi tutkija on sen kuvitellut, eikä historia aina toista itseään.

Aika kulkee moneen suuntaan, hidastuu ja pysähtyy, paikka on neliulotteinen elääksemme jopa tuhatvuotiselle Metusalemille. Sanojensa vankina elävälle, valehtelevalle ihmiselle ekokatastrofit ja muuntogeeniset painajaiset tulevatkin odottamattomalta suunnalta.

Professori, filosofian ja valtiotieteen tohtori Matti Luostarinen on kirjoittanut runsaan 500 tieteellistä artikkelia ja julkaisua. Lähes 50 laajaa monografiaa. Hän on toiminut tutkijana ja opettajana liki sadassa yliopistossa ja tutkimuslaitoksessa. Julkaisut ovat maantieteestä, sosiologiasta, bio- ja geotieteistä ym. ympäristötieteistä. Globaali ja paikallinen ovat samaan aikaan läsnä tieteen popularisoinnissa, ihmisen mittaisessa maailmassa, tiedemiestaiteilijan luovassa innovoinnissa, klusteritaiteessa.

Näin siis kirjani kansitekstinä ja kirjoittaen sen jo 1970-luvulla. Se julkaistiin kuitenkin paljon myöhemmin ja ennustaen vuodesta 2011 syntyvän käännekohdan globaalissa historiassamme. Ennuste perustui Mayakansan laskutapaan ja sen muuttumiseen juuri vuoden 2011 kohdalla. Tuosta vuodesta tuli tulla poikkeuksellinen ja toki se sitä sitten myös olikin. Oman kirjani julkaisuvuosi Oulussa muuttui syynä kirjapainon vararikko. Jo julkaistavaksi tarkoitettu kirja jäi odottamaan BoD:n syntymää kustantajana Saksassa ja sieltä tullutta pyyntöä olla mukana ko. kustantajan kehitystyössä. Se yhteistyö on jatkunut tähän päivään. Kaikessa hiljaisuudessa – ”Sub silentio.”

Lupauduin avustamaan saksalaisten ja ranskalaisten yhteistyönä syntynyttä hanketta ja sukuni perintöä näen jatkaen It-Savosta ja sen maakuntalehteä hoitaen digiaikaan ensimmäisenä Suomessa. Helsinkiin ilmiö rantautui paljon myöhemmin. Ei vielä 1980-luvun aikana ensinkään, kuten maakuntalehteen Savonlinnassa sitä julkaisten. Itse taas työskentelin tuolloin Oulun yliopistossa ja Maantieteen laitoksessa, Kalevan talon kirjapainon tiloissa. Tuleva kirjailijaliiton puheenjohtaja toimi samaisessa talossa insinöörinämme. Ei hän vielä tuolloin kirjailijan urasta meille muille maininnut sanallakaan. Se oli hänellä salainen unelma. Kuten niin monella muulla verukkeen alla – ”Sub praetextu.”

Eivät omatkaan unelmani liittyneet kirjallisuuteen vaan pikemminkin tieteeseen ja tutkimukseen, poikkitieteiseen työskennelleen samaan aikaan sekä Oulun että Turun yliopistoissa ja samalla myös kahdessa hyvin erilaisessa tiedekunnassa ja kulttuuriessa ympäristössä. Turun Sanomiin kirjoittaminen oli kokonaan eri asia kuin kirjoittaa

Kalevaan kerrottiin. Samat artikkelit näihin medioihin kuitenkin kirjoitin ja ne myös julkaistiin laajoina ja joskus kieleltään vaikeinakin. Lehdet Hämeessä eivät niitä julkaisset kertaakaan. Sen sijaan Savossa ja Karjalassa poikkeuksetta. Myöhemmin MTT:n (Luke) tutkijana Maaseudun Tulevaisuudessakin. Jopa kuvallani ne varustaenkin. Eläen samalla ruoskan alaisena – ”Sub verbere.” Lapin koskisotia lopetellen. Ympäristöministeriötä valmistellen. ”Subaudi – Successio apostolica.”

Myöhemmin 1990-luvulla Hämeeseen muuttaen aloin ymmärtää, miksi nuo mediat eivät tuolloin vielä kirjoituksiani julkaisseet. Jos tämän saman olisi voinut silloin kysyä tekoälyltä ja algoritmeilta, robotiikan vastaus olisi ollut kenen tahansa tänään ymmärtävä. Sille naurettaisiin hyväntahtoisesti muistuttaen Hämeestä ja sen lääniin liitettyihin tuolloisiin kaskuihimmekin. Maakunta ei kulkenut tuon ajan Suomessa innovaatioaallon aivan kärjessä, eikä muutenkaan edustanut Sakari Topeliuksen Maamme Kirjassa sitä valoisinta osaa maakuntiemme kuvauksessa, kivenpyörittäjän kylässä. Se oli siinä omaa luokkaansa – ”Sui generis.”

Se että ennusteet toteutuvat perustuu algoritmeihin. On osattava arvioida oikein lähtötiedot sekä muistettava, kuinka se mitä kerran on ollut, vastakin on. Muutokset ovat etenkin sisämaassa asuen hitaita verrattaessa näitä muutoksia innovaatioaaltojen niihin kohteisiin kartallamme, joiden sijainti on reuna-alueilla ja jokien suostoissa sekä samalla merten rannoilla. Savo tunnetaan saarisena paikkana, jossa liikkuminen pitkin jokia yhdisti alueita ja Ruotsin kuningas tiesi tämän hakiessa savolaisista apua asuttaessaan Oulujärven rantoja ja Kainuunmereksi kutsutun joen suiston Lapin pääkaupunkia rakentaen.

Oulujoki sai näiltä tervaporvareilta komean kapakankin, nykyisen kaupungintalon sekä myöhemmin rakennetun kosken tuottamaan sähköä tehtaille, jotka haisivat peninkulmien päähän. Tänään Euroopan kulttuuripääkaupungin. Raha ei haise, mahtailtiin ja oltiin myös oikeassa. Savolaisten pääkaupunki oli oikeasti Oulussa, ei toki Kuopiossa, Mikkelissä tai Savonlinnassa. Sama päti purjekuntineen maailmaa soutaneitten ja viikinkimallisia veneitään esitellen lähtien liikkeelle Kallaveden rantoja kulkien ja sinne kirkon rakentaen. Luostarilaitokselle maksetut verot lampuoiteina olivat kuitenkin paremmin muistettuja ja sukuni sai siitä nimensäkin. Se mitä myöhemmin tapahtui, suurin oikeus, oli myös suurin vääryys. – ”Summum ius summa iniuria. (Cicero).

Samainen ”Kloster” (luostari) sukuna löytyy luonnollisesti myös vaikkapa Norjasta. Suuronnettomuus juhannuspäivänä 1850 Kallavedellä vain muutti kaiken. Luostarisuvun purjekunnan veneen hukkuminen on suurin sisävesionnettomuus, mitä meille oli ja on koskaan sattunut. Samaan aikaan kun nuoret miehet kävivät sotaansa Krimillä. Tänään tuemme muun Euroopan tapaan Ukrainaa ja Krimiä sodassa, joka ei ole ensimmäinen. Oma rajamme itään on suljettu Lappia myöten. Ennustin sen aikanaan kirjoissani. Kirjoitin myös kirjan ”Teesi, Antitees, Synteesi – Mytomania, Eskapismi, Putinismi.” Putinismin synty ja ”Draaman kesä ja Euroopan hullu vuosi 2022” kirjoinani oli nekin ennustettu jo paljon aiemmin. Ihmiset ovat joukossa ikuisia lapsia – ja lapset tekevät lapsellisia asioita. – ”Sunt virtutibus vitia confinia.” (Seneca).

Arctic Babylon 2011 sai toisen osansa vuonna 2015. Me muistamme kyllä mitä tapahtui vuonna 2011 Norjassa, Japanissa ja Arabi-Islamilaisissa maissa Saharan pohjoispuolella ja Välimeren rannoilla. Me muistamme, kuinka Välimerestä syntyi hautausmaa ja myös Suomi sai omat siirtolaisensa vuonna 2015. Ennusteet kävivät toteen ja jatkuvat edelleen. Pääministerimme tarjosi omaan kotiaan Oulun pohjoispuolella siirtolaistulvan ratkaisuna. Myöhemmin hän jatkoi pääministerinä tehden immelmannit lähellä Naantalia ja jatkoi hallitsemista ”Sinisen puolueen” ja Timo Soinin tukemana. SE oli oikein summien summa – ”Summa summarum.” (Plautus). Lapsikin sen ymmärsi ja häpesi.

Tuo puolue ei saanut seuraavissa vaaleissa yhtään edustajaansa eduskuntaan. Se muistutti ikävällä tavalla Urho Kekkosen jatkokauden aikanaan turvannutta puoluetta ”seteliselkärankaisineen” lainaten Veikko Vennamon tapaa osua kielenkäytössään kohdalleen. Tänään eduskuntamme ymmärtää jo sodan Ukrainassa, Venäjän ja hybridiyhteiskunnan, sekä samalla myös kybervaikuttamisen, eikä ole oppositiossa haukkumassa hallitusta rajan sulkeuduttua itään. Kansakunta on ehdottoman yksimielinen. Kuten äänestettäessä liittymisestämme Natoon. Talven ytimessä suomalainen yhtenäisyys on taas kerran omaa luokkaansa. – ”Summa hieme – ”Sui generis.” Kyllä tämä Venäjällä ymmärretään.

Näin lyhyesti kuvattiin kirjani ”Arctic Babylon 2015” tuotetietona vuonna 2015. Tänään sen painos on loppunut kuten muittenkin ennen 2021 syntyneitten kirjojeni kohdalla. Jos löydät kirjan käytettynä, osta se ja saat sen edullisemmin. Kirjan arvo syntyy samoin kuin minkä tahansa tuotteen. Siihen vaikuttaa kysyntä ja saatavuus. Jos kirjan hinta on kohonnut muutaman vuoden aikana yli 100 prosenttia, se on todella hyvä tulos, oli sijoitus mikä tahansa. Ja kirja on hyvä sijoitus ilman tätä sadan prosentin lisääkin. Usein kirjojemme hinnat romahtavat heti joulumyynnin jälkeen muutamaan senttiin. Matka suomalaisen talven ytimestä suveen on pitkä, jos kirjasta tärkeimmät asiat puuttuvat. – ”Summa hieme” – ”Summa res.”

Arctic Babylon 2015: apokryfiset ennusteet toteutuvat

67,80 € / Painos loppu (Adlibris)

Tuotetiedot

Mediayhteiskunnan sisällissota on hajottanut yhtenäiskulttuurin ja luottamus myös muihin instituutioihin horjuu. Samalla päätöksenteko on muuttunut entistä vaikeammaksi. Sosiaalisen median palauteryöpyt koskevat etenkin vanhaa mediaa, verkkoyhteisöt kommentoivat ja kampanjoivat omassa asiassaan. Ja tietenkin julkisin varoin – ”Sumtibus publicis.”

Professori, luonnontieteitten ja yhteiskuntatieteitten tohtori Matti Luostarisen viimeisin kirja kokoaa yhteen lähes sadan monografian ja tuhansien artikkeleiden kirjoittajan kokemuksella vaalivuosien 2014 ja 2015 tapahtumia julkaisusarjansa yhdentenätoista kuvitettuna kirjana. On yhdestoista hetki. Vallanpitäjien näpit hamuavat rahaa – ”Sunt potentum digiti trahentes pecuniam.” (Carmina Burana).

Eletään vaihetta, jolloin Kataisen hallituksesta siirrytään kohti Sipilän hallitusta. Taloudellinen taantuma on jäänyt pysyväksi ja samalla Eurooppaa ravistelevat vuoden 2011 aiheuttamat arabi-islamilaisen vuoden jälkijäristykset. Ukrainan kriisi ja Kreikan talous jäävät taka-alalle. Lähi-Idän sodat ja levottomuudet vievät sotien jälkeisen maailman vaikeampaan pakolaisvirtaan. Vanha Babylon on muuttumassa Luostarisen jo vuona 2005 kirjoittamalla tavalla Arktiseksi Babyloniaksi (Arctic Babylon 2011). Jälleen kerran paheet kulkevat hyveiden rinnalla – ”Sunt virtutibus vitia confinia.” (Seneca).

Vaaleja ravistelevat käsitteet monikulttuurisuus, maahanmuutto, lama ja työttömyys, sukupuolten tasa-arvo, ilmastomuutos, kehitysapu, Venäjä sekä perussuomalaisen puolueen menestyminen ja hallitusvastuu, siirtyminen populismista valtionhoitajaksi. Kaikki tämäkin julkisin varoin hoitaen – ”Sumptibus publicis.”

Luostarinen on itse mukana Hämeessä tapahtumien kulkua seuraten itse vaaleihin osallistuen Perussuomalaisen puolueen kansanedustajaehdokkaana huhtikuussa 2015. Samalla syntyy vaalikirijana kokemuksista (vaalien jälkeen) kuvitettu kirjamammutti: ”Vuoden 2013 enteet ja utopiat, dystopia. Taantuma kylmään sotaan.” Vuonna 2011 kirjoitetun kirjan (Arctic Babylon 2011) liki apokalyptisesti toteutuneet ennusteet saavat lisää toteutuvia ennustuksia kiihtyvän maailman lopun tunnelmien ja ennustusten koko ajan jatkuessa toteutumistaan aikamme muuttuvan mediamaailman tapahtumissa, sosiaalisen median hengessä. Luostarisen kirjoittamina esseinä, niistä julkaistuina kirjoina. Tulkiten samalla poikkitieteisesti sekä omakohtaisesti eläen, maailmaa kiertäen, suomalaisten vaalien ”jytkyn” syntyessä ja sitä puolueen sisällä aina vuodesta 1959 Pieksämäeltä (Suomen Pientalonpojat ry) alkaen seuraten populismin tutkijana (SMP), itse ilmiön jo lapsena kokien ja siitä jo silloin kirjoittaen ja runoina ne lausuen. Runoja lausuessa naiset kyynelehtivät. – Kuolevaisen kohtalona ovat kyyneleet – ”Sunt lacrimae rerum.” (Vergilius).

Kolmas osa kirjasarjaa (Arctic Babylon III) syntyi vuonna 2023 rinnan viiden kirjan kanssa ne julkaisten (Arctic Babylon III – Karhu turkissa Nato narikassa). Eletään jo aikaa, jolloin mukana on tekoälyn ja robotiikan sekä algoritmien rinnalla kykymme käsitellä kuvia ja taidetta mukauttaen niiden sanoma kirjojen tekstiin. Vuosisatoja takaperin eläneet suuret kuvataiteilijat ja tieteemme jättiläiset alkaen Leonardo da Vincin heräämisestä henkiin sekä käyttäen tukena niin ikään ikivanhoja latinakilisiä viisauksiamme, aika ja paikka ovat kohdanneet toisensa samassa pisteessä ja kirojen sivuilla. Alkuperäinen kirjasarjan ensimmäinen apokalyptinen ennuste toteutuu kirjaimellisesti. Uusi teknologia ja sen kyky muuttaa poikkitieteisesti niin verbaaliset sanat ja käsitteet kuin kuvataiteen nerojen työt samaan pisteeseen on nyt viimeinkin mahdollista. Ennusteet ja tiede sekä sen löydökset ovat käyneet toteen hyvin konkreettisella tavalla se osoittaen. Viimeinkin paheet on kuvattu hyveiden rinnalla ja vieressä. – ”Sunt virtutibus vitia confina.” Seneca olisi sen nähtyään sanaton.

Esittelytiedot (Arctic Babylon III)

Kirjoittaja:

Matti Ilmari on maantieteen ja sosiologian professori ja dosentti, mutta myös kirjailija, kuvataiteilija, tieteen popularisoija, luonnonvaratalouden ja maaseudun tutkija, innovaattori ja innovaatio- ja mediatutkija, innovaatiopolitiikan kehittäjä. Luostarinen työskentelee vapaana toimittajana, tutkijana sekä bloggaajana, yhteiskunnallisena keskustelijana sekä kriitikkona. Monialaisuuden rinnalla ja sitä tukien Matti Luostarista luonnehtii poikkitieteisyys.

Prof. PhD, ScD, D, Art Matti Luostarinen is Doctor of Philosophy (University of Oulu) and Doctor of Political and Social Sciences (University of Turku). He has worked as professor, special scientists and research manager over hundred universities, research centers and firms, international organizations and clusters, also Academy of Finland, EU organizations, science parks organizations and other regional, national and international organizations. He has written over 5000 scientific or popular articles and 120 monographic books (127 in 2023). He is also artist (cluster art) and write novels and blogs (Social media economy and strategy).

Sosiaalisen median talous ja strategia – Algoritmit ja robotiikka / Social media economy and strategy – Algorithms and robotics

Kirja sosiaalisen median taloudesta ja strategiasta, algoritmeista ja robotiikasta on jo sinänsä välttämätön kirjoitettava ja luettava elämys poikkitieteisenä, helppolukuisena useamman tiedekunnan tohtorin Matti Luostarisen tekstinä. Sen tehtävänä on avata meille, mitä tekoäly, robotiikka ja algoritmit tarkoittavat, ei vain teoriassa, vaan kirjan toteutuksesta vastaavina neroinamme, myös kuvataiteilijoinamme. Kymmenet kuvittajanerot heräävät henkiin Michelangelon ja Vincent van Goghin tapaan vastaten kuvituksesta, apunaan ikivanhat tekstin sisään siirretyt, hyvin harkitut globaalit viisaudet alkukielellään latinaksi. Ne ovat kuin huokauksia syvyyksistä – ”Suspiria de profundis.”

Edellinen teksti ei ole niinkään tapa markkinoida, saati mainostaa, kuin saattaa tiedoksi miten pitkällä me olemme ja kuinka muutokset ovat olleet tiedemaailman käytössä ja tiedossa jo vuosikymmenet. Niiden saaminen arkielämän käyttöön ja kirjallisuuteen on kuitenkin vallankumouksellinen tapa saavuttaa sellaista, jossa tiede ja taide lyövät kättä toisilleen juuri algoritmien avustamana ja avaavat meille sanat ja tekstin muutenkin kuin valokuvina tai elokuvia seuraten. Herättäen kirjan uudelleen henkiin. Se tapahtuu tavalla, jossa herätämme henkiin vaikkapa nerojamme, jotka elivät vuosisatoja takaperin, mutta palaavat nyt sinne, minne kuuluvatkin. Sellaisten kirjojen sisälle, jossa heidän työnsä saavat oikeutta oikeassa yhteydessä kieleen ja sen meille välittämään kulttuuriin. Ilman algoritmeja ja poikkitieteistä haastetta tämä ei olisi ollut mahdollista. Cato vanhempaa ja Ciceroa lainaten ”jokaiselle omansa”. – ”Suum cuique.”

Tekoälyn ja algoritmien tapa vastata aiheeseen liittyviin kysymyksiin on vielä vahvasti ilmiön tekniseen ja taloudelliseen osaan painottuvaa. Ilmiö on algoritmeihin kuuluva ja sellaisena ymmärrettävä. Usein kone sitä toki pahoitteleekin, kapeaa koulutustaan. Se on varmasti korjautumassa ja siihen saakka on tyytyminen näihin vastauksiin:

Sosiaalisen median talous ja strategia

ChatGPT

”Sosiaalisen median talous ja strategia” voi tarkoittaa useita eri asioita riippuen siitä, mihin kontekstiin tai alan viittaa. Alla on lyhyt yleiskatsaus aiheesta.

1. Sosiaalisen median talous:

o Monet yritykset ja brändit käyttävät sosiaalista mediaa markkinointiin ja asiakassuhteiden ylläpitämiseen. Sosiaalisen median talous voi viitata näihin liiketoimintastrategioihin ja siihen, miten yritykset hyödyntävät sosiaalisen median alustoja kasvattaakseen tuloksiaan.

2. Sosiaalisen median strategia:

o Sosiaalisen median strategia on suunnitelma siitä, miten organisaatio käyttää sosiaalista mediaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Se voi sisältää markkinointia, brändin rakentamista, asiakaspalvelua ja muuta. Strategia voi vaihdella yrityksittäin ja riippua liiketoiminnan tavoitteista.

3. Talous ja sosiaalinen media:

o Taloudellisesti sosiaalinen media on laajentunut liiketoiminnan näkökulmasta. Monet yritykset ovat luoneet kannattavia liiketoimintamalleja sosiaalisen median ympärille, kuten mainonnan, vaikuttajamarkkinoinnin ja verkkokaupan kautta.

4. Tutkimus ja kirjat:

o Jos etsit tietoa aiheesta, voit tarkastella alan kirjallisuutta. Kirjat, artikkelit ja tutkimukset sosiaalisen median taloudesta ja strategiasta voivat tarjota syvällisempää ymmärrystä. Kannattaa tarkistaa kirjastot, kirjakaupat ja sähköiset kirjapalvelut relevanttien teosten löytämiseksi.

Jos etsit tiettyä kirjaa tai lisätietoa tietystä näkökulmasta, voit antaa lisätietoja, ja yritän tarjota mahdollisimman tarkkoja neuvoja.

Klusterit osana sosiaalisen median taloutta ja strategiaa

ChatGPT

Klusterit (tai klusterianalyysi) voivat olla osa sosiaalisen median taloutta ja strategiaa monin eri tavoin. Tässä muutamia tapoja, joilla klusterit voivat liittyä sosiaalisen median liiketoimintaan:

1. Kohderyhmien tunnistaminen:

o Klusterianalyysi voi auttaa yrityksiä tunnistamaan sosiaalisen median käyttäjäryhmiä ja kohderyhmiä. Ymmärtämällä, miten ihmiset ryhmittyvät ja jakavat samanlaisia kiinnostuksen kohteita, yritykset voivat kohdentaa markkinointiviestintäänsä tehokkaammin.

2. Sisällön personointi:

o Klusteritiedot voivat auttaa yrityksiä personoimaan sosiaalisen median sisältöä paremmin. Kun tiedetään, millaisista aiheista tai tyyleistä tietty klusteri on kiinnostunut, voidaan tuottaa sisältöä, joka resonoi paremmin kyseisen ryhmän kanssa.

3. Influenssereiden ja vaikuttajien tunnistaminen:

o Klusteritiedot voivat auttaa yrityksiä tunnistamaan potentiaalisia vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita sosiaalisessa mediassa. Yritykset voivat kohdentaa vaikuttajamarkkinointiaan tiettyihin klustereihin, joilla on suuri vaikutusvalta ja sitoutuneisuus.

4. Tuotekehitys ja palveluiden mukauttaminen:

o Yritykset voivat käyttää klusterianalyysiä ymmärtääkseen paremmin, mitä käyttäjät odottavat tuotteilta tai palveluilta sosiaalisessa mediassa. Tämä tieto voi auttaa tuotekehityksessä ja liiketoimintastrategiassa.

5. Asiakasvuorovaikutus ja sitoutuminen:

o Klusterit voivat auttaa parantamaan vuorovaikutusta sosiaalisessa mediassa. Kun yritykset ymmärtävät eri klustereiden käyttäytymistä ja mieltymyksiä, he voivat kehittää parempia strategioita sitouttaa ja vuorovaikuttaa yleisönsä kanssa.

6. Analytiikka ja päätöksenteko:

o Klusterianalyysi voi tarjota yrityksille syvempää ymmärrystä sosiaalisen median käyttäjien toiminnasta. Tämä analytiikka auttaa päätöksenteossa ja strategioiden muokkaamisessa paremman tehokkuuden saavuttamiseksi.

Yritysten on kuitenkin tärkeää noudattaa tietosuoja- ja eettisiä käytäntöjä klusterianalyysissä ja sosiaalisen median strategioissaan varmistaakseen, että käyttäjien yksityisyys suojataan asianmukaisesti.

Cluster art and social media strategy

ChatGPT

”Cluster art” and social media strategy can intersect in several ways, especially when it comes to promoting, sharing, and engaging with art on social platforms. Here are some ways in which these two concepts can be connected:

1. Artistic Communities and Clusters:

o Social media provides a platform for artists to form clusters or communities based on their artistic styles, themes, or mediums. Artists with similar interests can connect, share their work, and support each other within these clusters.

2. Audience Engagement:

o Clusters in the context of social media can refer to groups of followers or fans who are interested in a particular artist or art style. Developing a social media strategy that focuses on engaging these clusters can help artists build a dedicated and supportive audience.

3. Content Curation:

o Social media allows artists to curate and share their work within specific themes or clusters. A well-thought-out content strategy can involve sharing art pieces in series or themes, catering to the preferences of different clusters within the artist’s audience.

4. Influencer Collaborations:

o Artists can collaborate with influencers or other artists within their clusters to expand their reach. Social media strategy can involve identifying and reaching out to influencers who align with the artist’s style or thematic focus.

5. Storytelling Through Art:

o Social media provides an opportunity for artists to tell stories through their work. A strategic approach involves using clusters to understand what narratives resonate with different audience segments and tailoring content accordingly.

6. Data-Driven Insights:

o Social media platforms offer analytics tools that provide insights into audience behavior. Understanding the clusters that engage most with an artist’s content can inform future strategies, helping the artist focus on what resonates with their audience.

7. Promotion and Marketing:

o Social media is a powerful tool for promoting and marketing art. By identifying key clusters within the audience, artists can tailor promotional efforts to reach specific demographics, increasing the effectiveness of their campaigns.

8. Community Building:

o Social media strategy can involve actively participating in artistic clusters, fostering a sense of community among followers. This can lead to increased loyalty and advocacy as members of the cluster become ambassadors for the artist’s work.

It’s essential for artists to be authentic and consistent in their approach, ensuring that their social media strategy aligns with their artistic vision. Additionally, respecting the community and ethical considerations, such as proper crediting and permissions, is crucial in the art-sharing landscape on social media.

Suum cuique pulchrum (Cicero)

Matti Luostarinen

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts