Petos vai petoksen petos

Onko luonnossa kilpailua? Siis siinä merkityksessä kuin kapitalismissa? No ei tietenkään. Luontoa ei pidä muuttaa osaksi omaa talousjärjestelmäämme. Eläimet ja kasvit eivät todellakaan kilpaile keskenään yhtään mistään. Sellaisia olympialaisia ei ole olemassakaan. Se ei tuota, kuluta eikä sijoita mutta on tasapainoon pyrkivä tila, jossa energia tulee auringosta. Itseään varten oleva kone, jossa mukana on evoluutio ja aina pyrkimys tasapainoon. Luonnossa kun ei ole vaihtoarvoja. Mutta ei siellä ole myöskään sosialismia, kommunismia.

Luonnossa vallitseva kilpailu on yhtä väärä ja virheellinen käsite kuin aika. Kun puhumme valon nopeudesta, kuinka etäinen tähti tai galaksi on miljardin valovuoden päässä meistä, emme tarkoita aikaa vaan matkaa. Aika kulkee eteen ja taaksepäin, hidastuu ja pysähtyy. Ihmisen vanheneminen ei johdu ajasta vaan geeneistämme. Tiede ja totuus sekä käyttämämme arjen käsitteet eivät ole sama asia. Valetiede ja sen asiantuntijat eivät muutu luonnontieteiksi valehtelemalla.
Luonnontieteitä ei pidä sotkea ihmistieteisiin.

Ihmiskeskeinen, ihmissovinistinen maailmankuva, ei ole sama kuin tiede. Tästä syntyy tolkuton määrä väärinkäsityksiä. Tieteellisen maailmankuvan mukaan käytännössä kaikki mediamme on valemediaa. Ihmissovinistiseen maailmaan muutettu käsitteistö ja tieteen popularisointi on oikeammin koko ajan valemediaa. Luonnontieteisen käsitteistön muuttaminen ihmistieteiseen käsitteistöön on siten valemediaa ja johtaa syvään käsitteelliseen kriisiin ja maailmankuvaan, jossa mahdottomasta tehdään mahdollinen ja ihminen on ikuisesti omien valheittensa orja.

Työ, jossa myydään aikaa ja maksetaan palkkaa ja pääoman on ajauduttava halvan työvoiman maihin, ovat täyttä harhaa nekin. Me kulutamme tavaraa, jota tarvitsemme yhä enemmän ja siirrämme itse pääomaa maksaaksemme mahdollisimman vähän palkkaa. Jos tahdomme todella, yksikään meistä ei kuolisi nälkään. Pääoman on kuitenkin tuotettava voittoa. Kaikki mahdollinen kulutettava on muutettava pääomaksi joka yksityistetään, jonka kautta syntyy uutta työtä myydä aikaa. Jota ei ole olemassakaan. Voimme myös muuttaa ilman tavaraksi ja myydä sitä kartuttaen näin pääomaamme. Oleellista on että pääoma on vapaa, ei toki ihminen.

Tämä ongelma ja sen ylittäminen on mahdotonta pohtiessamme vaikkapa luonnonvarojamme ja niiden riittävyyttä tai ilmastomuutosta. Yhteiskunnallinen ajattelu ja sen suhteet, politiikka, muuttaa luonnon ja sen lait osaksi valemediaa. Ulos tieteestä ja sen käsitteistämme. Luonto muutettuna osaksi taloutta ja tavaraksi, osaksi varallisuutta, on osa valemedian harhaa, pääomaa. Osaksi ihmissovinistista syvää harhaa tavarana ja vaihtoarvona ajassa ja paikassa, jota ei ole sitäkään olemassakaan. Me harhautamme itseämme ja ihmisyyttämme vangiten koko ajan elämämme tabuihin, joita kutsumme markkinavoimiksi.

Luonnontieteen järki ja oikeudenmukaisuus vääristyy rahaksi, varallisuudeksi oman harhamme tuotteena, oman politiikkamme harhana. Luonto, aika, työ myytynä aikana, on suurta valemedian tuottamaa valtaa. Tavara, aika, tuote voi olla mahdollinen vain, jos sen voi muuttaa rahaksi, jota kulutetaan ja muutetaan pääomaksi, joka on osa markkinavoimia, vallan keskittämistä. Vaihtoarvo kun syntyy juuri kulutuksesta ja politiikka, markkinavoimat, ovat valemedian tuottamaa harhaa, jota tuetaan ihmissovinistisen yhteiskunnan valheina. Siihen voi joko uskoa tai olla uskomatta.

Huijaamme itseämme ja muita tuottaen sellaista, jota ei ole olemassakaan lisäämällä kulutusta ja peläten että pääoma vähenee. Ihminen on pääomaa varten ei päinvastoin. Olemme työn ja vaihdon kautta kilpailussa, jossa myymme aikaa, jota ei ole olemassakaan ja pilaamme luontomme, joka on elämisen edellytys. Olemme väärän ja itse keksimämme orjuuden vankeja ja pilaamme ainoan maapallon, jolla elää ja olla onnellinen, jättää tuleville sukupolville elävänä luonnonvaroineen, joita ei muuteta kulutustavaraksi ja pääomaksi muutaman ahneen ihmisen toimesta ja valtaa hamuten.

Pidämme tätä kaikkea järkevänä ja oletamme olevamme fiksuja ja jaamme tosillemme Nobeleja Ruotsista. Presidentti, kuningas jne. ei ole ihminen vaan Jumalasta seuraava ja taatusti ylöspäin ajattelen Paavista nyt puhumattakaan. Hierarkia on osa tätä rakentamaamme ansaa.

Ihmiset ja heidän oudot arvonsa ja erot palkassa ja kulutuksessa, pääoman käytössä ja ohjailussa, ovat osa ahneutta, kilpailua ja orjuutta, ajan myyntiämme ja vallan käyttöä.

Oikein hyvää yötä kilpailuyhteiskunnan pääoman ja ajan kanssa pohtien kulutuksesta ja kilpailusta, ajan myynnistä työnä, joka lisää kulutustamme ja on noidankehä osana orjuutta, josta meidän tuli vapautua.

Mieti tavaran, työn, pääoman sekä ajan suhdetta toisiinsa luonnontieteen käsitteillä, ei valetieteen ja -median tuotteina ja osana kapitalismia tai sosialismia. Takin kääntäminen nurin ei muuta asiaa yhtään sen paremmaksi, kun kyseessä on petos ja petoksen petos.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts