Punajuurta nekropoliksen hillotolpassa

Hallituksen muodostavat, viimeisintä gallupia tulkiten, sen kolmanneksi ja neljänneksi, viidenneksi jne. jääneet puolueet. Ensimmäinen ja toinen muodostavat opposition. Se on maamme historian omalaatuisin ratkaisu. Monipuoluejärjestelmässä ja Suomessa kaikki on mahdollista.

Mukana on sentään kolmonen, nelonen ja viitonen. Tästä olisi revittävä hallitukselle nimi. Viisikolle, jotka edustavat menneen maailman ns. punamultaa ja nykyistä punavihreää unelmahöttöä ja kuihtuvaa menneen maailman punamultaa.

Kolmosella ja nelosella on takanaan valoisa tulevaisuus ja edessään lopun aikojen odotus. Kun demareitten kannatus on 16 %:n pinnassa ja keskustan 12 %:n silloin hallitusvastuu tahtoo viedä siitä vielä puolet. Oikeammin kannatus laskee luonnollista tietään.

Neljän vuoden aikana vainautuu noin neljännesmiljoona suomalaista ja heistä valtaosa on näitä laitoksissa äänestäviä entisen maalaisliiton ja sosiaalidemokraattien äänestäjiämme. He antavat äänensä ennen varsinaista vaalipäivää. Heitä avustetaan tässä tehtävässä. Se ei paljoa muutu siinä mielentilassa ja muistissa, avustajan käsissä.

Vaalipäivän äänissä taas perussuomalaiset ja kokoomus olivat demareita edellä. Molemmat. Uusia ei ole tulossa näille kahdelle, punamullan rakentajalle, likimainkaan samaa määrää kuin luonnollista tietä poistuen.

Agropoliksen, teknopoliksen tai ekopoliksen sijaan rakennetaan siis nekropolista, josta varmaan löytyy myös hallitukselle nimikin. Edessä on ikään kuin eräänlainen viimeinen yhteinen matka, vihreä maili, punavihreän unelmahötön ja Timo Soinin mainitseman hillotolpan kaltainen suomalaisen sosialistin ja maalaisliittolaisen loppusuoran punnerrus. Siinä on mukana nostalgiaa. Siitäkin saisi hallitukselle nimen.

Näin yksi aikakausi ja sen vuosisatainen historia sulkeutuu. Se tuli hiven myöhässä vuosisataisen juhlavuotemme tapahtumista ja sisällissodan muisteloistamme. Kuten nyt näiden kahden kohdalla on aina ollut silloin, kun kyse on yhteisesti sovitusta ja sen toteutuksesta lainsäätäjänä Suomessa. Hyvää matkaa ja kiitos viimeisestä. Maailman onnellisin kansa, kiusaamiskulttuurista ja päihteistä tunnettu, on hallituksensa ansainnut.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts