Suomi – maailman onnellisimman maan oppikirja I ja II

Viimeisimmän kirjasarjan ”Onnellinen Suomi” ja sen oppikirjat vei aikaa viisi vuotta. Nyt se on takana. Edessä enää kierros maailmalla sitä esitellen.

Lämmin, sydämellinen kiitos kirjasarjan toteutuksesta vastanneille ja avustaneille. Sen taustoitus alkoi luonnollisesti jo kielemme synnystä ja symboliikasta, joita ilman ei olisi koko kulttuuriamme. Rakennamme siis sille jalustalle, johon muut ovat lopettaneet. Heille siitä ensimmäinen kiitos.

Toinen menee tämän sivistyksen ylläpitäjille ja omalla kohdallani vanhemmilleni, suvulle ja luonnollisesti opettajilleni. Heitä on ollut runsaasti. Oma perheeni on ollut kuitenkin lopulta läheisin auttajani ja tukijani. Siitä heille suuri kiitos.

Tärkein kuitenkin tulee viimeisenä. Lukijani, joita ilman kirjat ovat sähköisenä kuvineen, kuvataiteineen, yhtä turhia kuin perinteiset printtikirjammekin. He rakentavat lopulta kirjoistani tuotteita, jossa oma osuuteni on vain hieman taustoittaa ja ohjata lukijaa.

Lukija itse rakentaa lopulta tarinansa ja on sen paras kertoja itselleen. Kirjailijan, taiteilijan, tutkijan ja professorin rooli on siinä lopulta melkoisen vaatimaton. Lämmin kiitos heille. Työ jatkuu ja kun alat juhlia voittoasi, olet jo hävinnyt.

Kirjasarja on jatkoa sähköisistä blogeistani ja esseistä sekä Suomen juhlavuoden kirjoistani ”Finland’s big year 2017 – Suomi 100” sekä ”Suomen juhlavuoden 2017 blogi- ja esseekirjat – Suomi 100.” Edellinen oli samalla sadas monografinen kirjani ja blogeja, esseitä ja tieteellisiä artikkeleja ja niiden populaareja esseitä sivultani löytyy runsas 3000 kappaletta. Yritän pitää sen lukijoilleni, tänään noin 3 miljoonaa, ajan tasalla.

Kuvia ja tekstiä lisää kotisivultani www.clusterart.org

Sydämellinen kiitos lukijoilleni

Matti Luostarinen professori emeritus, dosentti, fil. tri, val. tri

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts