Sotesopan viimeinen näytös

Sotesoppa viedään nyt jäähylle ja seuraavalle hallitukselle on annettavat kunnon työrauha tehdä uskottavat vaihtoehdot, usempia kuin yksi. Sama malli kun ei sovi kaikille. Asiantuntijat asialle ja nykyinen malli on huono kaikille, kompromissien kompromissi. Syyksi äänestäjillenne voitte kertoa, kuinka malli oli perustuslaillisesti niin hankala toteutettava. Kyllä ne se uskovat ja antavat äänensä sopan keittäjille, tunareille, vuosisadan kehnoimmalle hallitukselle ja sitä edustaneille poliitikoille, puolueille.

Vanha media tukee teitä. Uusi ei. Vaihtakaa vanha puolueenne. Nyt ei taatusti häviä mitään hakemalla tukea Perussuomalaisista. Neljäs routavuosi on jo pitkällä eikä valoa näy tunnelin päässä. BKT olisi laskenut roimasti enemmän, ellei nyt varastoja laskettaisi mukaan. Kukahan ne mahtaisi tänä vuonna ja tulevana ostaa tyhjiksi, kun tappoverotuksella vietiin kulutus eikä ulkomaankauppa vedä. Nyt ei ole turhempaa ihmistä kuin ekonomisti.

Asiantuntijoita tarvitaan mutta heitä ei käytetty. Miksi? Maassa on yli 2000 professoriliiton jäsentä. Pelätäänkö heitä vai eikö heitä tunneta? Vanha mediamme haastattelee aina samoja naamoja oli asia mikä tahansa. Yleensä he ovat oman aikamme julkimoita ja poliitikkoja, jotka eivät vaihdu vuosikymmeniin. Tehdään viihdettä ja nyt jännitystarinaa rapautuvasta maastamme, kansakunnasta.

Soppa pois liedeltä ja seuraava hallitus sekä eduskunta aloittakoon koko terveydenhuoltomme suursiivouksen. Sama malli ei käy kaikille kuten EU on opettanut poliitikkomme Kreikasta poronhoitoalueelle. Tarvitaan rinnakkaisia malleja, joista kukin valitsee itselleen sopivimman eivätkä kuntapäättäjät ja osaajat ole tumpeloita hekään mallien täsmentämisessä heille sopiviksi.

Kunnat yritettiin laittaa hallituksen toimesta ahtaalle ja siinä onnistuttiin. Ketä siitä on kiittäminen? Hyvin asiansa hoitaneita rangaistiin ja huonosti hoitaneita palkittiin. Nyt esitetään 3-5 % verolisää kuntaveroon ja palveluista, jotka viedään taajamiin. Rehula kekustasta on kiirehtinyt tätä mallia. Miksi? Kokoomuslaista politiikkaa. Sinnekö keskusta on taas hamuamassa ja lopettamassa turhiksi kokemansa kunnat? Mihin suuntaan kartanokokoomuslainen hoitaa kuntaansa Hämeessä sen jälkeen, kun emäkuntakin on kartanoineen etsimässä turvaa veroparatiisista Portugalissa? Museovirastoko nämä kunnat ja kartanot hoitaa?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!

0 kommenttia

Kommenttisi

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.
Matti Luostarinen

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts