Tapahtumarikas päivä maailman politiikassa.

Seuraamme maailman politiikkaa usein silmät ummessa. Tänään vietimme päivän, jolloin silmien tuli olla avoinna. Nämä tapahtumat kun tuovat sinulle jatkossa tuloja ja hyvinvointia. Etenkin jos yhdistät ne toisiinsa ja omaan elämääsi. Olet oman onnesi seppä.

Venäjän hallitus eroaa ja Putin piti puheen, jossa parlamentin valtaa lisättiin. Verojohtajasta tehtiin pääministeri. Parlamentin valtaa lisättiin. Olisiko Putin vaihtamassa hänkin taas kerran virkansa pääministeriksi?

Se selittäisi tapahtumia näin hyvissä ajoin ennen tätä vaihdosta vuonna 2024. Medvedev sai uuden viran hänkin. Oma presidenttimme jää hänkin samoja aikoja eläkkeelle, ellei keksitä hänelle uutta tehtävää. Poliittinen eliitti joutuu järjestäytymään uudella tavalla meilläkin. Se sinun on ymmärrettävä omassa elämässäsi. Muuten olet ajopuu.

Yhdysvallat ja Kiina ovat nekin lähentyneet taas toisiaan. Trump yllättäen kehui politiikkaansa. Kauppatase alkaa olla hänen toivomallaan mallilla.

Näin se toki onkin. Välirauhan kautta rauhoitetaan suhdetta ehkä myös Eurooppaan ja tulos voisi miellyttää myös äänestäjääkin. Näinhän tapahtui myös Iranissa. Tosin lentokoneen ampuminen alas ei ollut etukäteen suunniteltu manööveri. Tavalliselle sotilaalle voi sattua vahinkoja.

USA ja Kiina ovat puolestaan merkittäviä kauppakumppaneita myös Suomelle. Terästullit ovat kiusanneet meitäkin. On toki muitakin kiusanaiheita. Etenkin Trumpilla.

Edustajainhuoneen syytteet siirtyvät nyt republikaanienemmistöiseen senaattiin. Ehkä jo ensi tiistaina. Saamme seurata sitä kolmannen kerran USA:n historiassa.

Trump jatkaa varmasti virassaan. Sen takaa republikaanienemmistöinen senaatti. Miksi sitten tämä sirkus?

Miksi ihmiset nyt seuraavat viihdettä ja sirkustakin? Olkaamme kiitollisia meille näyteltävästä näin korkeatasoisesta esityksestä. Harvoin näitä nähdään saati pääsemme myös kommentoimaan.

Se on osattava tehdä arvokkaasti myös Suomessa. Olemme sivistysvaltio ja maailman onnellisin kansakunta, joka haravoi metsänsä ja saa talvella sadetta toisin kuin moni kuivempi ja metsänsä polttava maa maailman äärissä tropiikissa tai Australiassa, Kaliforniassa.

On aika anta neuvoja miten hoitaa metsänsä. Historiaa ja diilejä voi tehdä niin monella tavalla, ja pienen maan osuus on meille tuttu sekä osa sosiaalista pääomaamme.

Se juuri tekee meistä niin onnellisen kansakunnan. Se on vain osattava siirtää sukupolvelta seuraavalle. Se on suuren ikäluokan viimeinen palvelus maallemme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts