Vaarallista ideologista pyörittelyä

Eläkkeellä oleva politiikan toimittaja, Unto Hämäläinen, tietää mistä puhuu. Jos minua on vaikea uskoa, uskokaa nyt edes Hämäläistä. Olen vaatinut maahan jo vuosikymmeniä perustuslakituomioistuinta. Se olisi tullut huomata jo Ståhlbergin aikanaan. Hänet sokaisi ajatukset kuningaskunnasta.

Hämäläinen kirjoittaa kuinka ideologiat pyörittävät perustuslakivaliokuntaamme. Miten näin pääsi käymään vuosisataiselle tasavallalle?

Kuningaskunnasta, Ruotsista instituutionsa hankkineelle, tulikin tasavalta ja presidentti sai tolkuttomasti valtaa. Syntyi Kekkosen aika ja ”kekkoslovakiaksi” kutsuttu nolo tilanne. Se purkautui vasta Mauno Koiviston aikana ja ”liike kaikki kaikessa” sosialismin hengessä. Päämärällä ei ollut merkitystä, päinvastoin. Se saattoi olla jopa vahingoksi.

Tänään jopa Donald Trumpia huomautettiin täydellisestä lehmänkäännöksestä. Hän kun pitää puheen, joka on aivan muuta kuin aiemmin. Hän puhuu kuin kilpailijansa, bernsteinilainen poliitikko. Ovatko puheen kirjoittajat vaihtuneet?

Meillä taas poliittinen perustuslakivaliokunta on kyennyt torjumaan kaikki hallituksen pyrkimykset suurempaan ja myös oppositiossa sitovaan rakennemuutospolitiikkaan lähihistoriamme ajan. Mistä tämä voisi johtua?

Hankalin tilanne on ollut demareilla. Kun päämäärää ei ole lainkaan, bernstainilainen ajattelu, liike kaikki kaikessa, johtaa kehän kiertämiseen. Ei mitään yhteistä visiota, jota kohden liike suunnistaisi. Nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne painii tällaisen tuskailun kimpussa.

Paikallisessa mittakaavassa Forssassa, josta liike on lähtöisin, sama puolue hajoaa suurissa asioissa aina kahteen osaan ja muistuttaa varpusparvea, jolla ei ole mitään yhteistä visiota. Puolueen suuri vaalivoittokin vei valtuuston vaihtamaan vain muutama kuukausi aiemmin tehdyn suuren oman sote- ja maakuntapäätöksen, taas kerran, päälaelleen. Mukaansa se saa molemmat ideologiset äärilaidat. Se kun sopii heille.

Me jotka olemme keskellä, haukomme henkeämme. Taas kerran ideologiat pyörittävät ja narsistinen puheenjohtaja kerää itselleen pisteitä. Apuna on paikallinen media ja sen omistajat nyt maakunnan keskuksessa.

Mitään ei synny. Vain narsististen vallan tavoittelijoiden itsekkäitä hankkeita, joita paikallinen media myötäilee ja tukee sen jälkeen, kun lehden omistaja vaihtui sekin. Mitään omaa ei enää ole, vain muualta johdettua ja hajottaen talousalueen yhtenäisyyden. Virkamiehille tämä sopii. Nyt ei ole tarvis tehdä edes markkinaoikeuteen vastinetta.

Ideologiat todellakin pyörittävät niin suomalaista paikallishallintoa kuin soten ja maakuntahallinnon valmistelua, mitä tahansa merkittävämpää muutosta. Nykyisin sen kohteena ovat maahanmuuttajat, joita varten meillä olisi tullut olla kokonaan uudella tavalla päivitetty lainsäädäntö jo aikapäiviä. Se olisi taas vaatinut virkamiehiltä valmistelua, työtä. Kun et tee mitään et tee virhettäkään.

Kun kansa pelkää susia, joita se ei ole kohdannut ikäpäivänä, miten sitten ei terroristeja, jotka riehuvat ympäri Eurooppaa ja joiden teot Helsingin Sanomat on päivittänyt (HS 23.8). Kun pelko on todellinen, ei susien aiheuttama ja turha, silloin olisi tullut valtiojohdossa toimia jo silloin, kun sen laukeaminen oli mahdollista. Mutta kun ne ideologiat…

Kansakunta ei voi elää todellisen pelon vallassa omassa maassaan. Kun sen kirjoittaa ja siitä mainitsee, se ei voi olla rasismia. Siitä ei saa tehdä ääriliikkeiden käyttämää poliittisen pelin välinettä, uutta ideologiaa. Fasismilla kun tarkoitetaan juuri toimintatapaa; ei arvoja, aatteita, normeja saati moraalia. Se esiintyy toimintatapana niin vasemmalla kuin oikealla. Se ei kuitenkaan saisi olla ideologinen tapa hakea maassamme tai EU:n sisällä valtaa, fasistisisia välineitä käyttäen. Saati pyörien kehää ilman selkeää päämäärää.

Sompion allasevakot saattoivat olla vuosikymmeniä odottamassa allasaluelain valmistumista, altaiden rakentamisen jälkeen, porvareitten omistaman Pohjolan Voiman ja sosialistien omistaman Kemijokiyhtiön riidellessä koskistaan, tarkoituksella. He eivät olleet uhka kansakunnalle. Se oli vain kansallinen häpeämme. Yhtiöillä ei ole moraalia saati häpeän tunnetta.

Koskisodat jatkuivat yli 30 vuotta. Niiden lopettaminen ja uuden Lapin rakentaminen turismille, oli valtava rakennemuutos. Riitelevät poliitikot ja ideologiat oli saatava siitä ensin ulos oikeuslaitoksen avustamana. Vahingot oli korvattava nekin. Tarvittiin kansa apuun ja karvalakkilähetystö. Kun et poistu Helsingistä, minkäs he siellä tekevät. Virkamies pelkää hänkin ja toimii kun on pakko myös jäsenkirjan hankkineena. Luoja auttaa heitä jotka auttavat itseään. Media ketä sattuu. Mediayhteiskunta on silloin loton peluuta.

Nämä sotien evakot ovat hekin pakkomuuttajia, mutta osa heistä, meillä jo tuhannet Eurooppaa kiertävät, ovat vaarallisia, eivätkä välitä kansakunnan instituutioistamme ja laeistamme. Sama koskee heidän suojelijoitaan. Susien kohdalla suojelu perustuu luonnonsuojelulakiin mutta on silläkin rajansa. Allasevakkoja ei suojellut kukaan ennen tutkijaa. Heitä riistettiin ja vainottiin. Oli löydettävä tietään tarjoama porsaanreikä yhteiskunnan rattaista.

Pelossa elävä yhteiskunta on vaarallinen ja sen ylläpito ja ideologinen ruokkiminen on luonnollisesti ihmisiä hämmentävää ja tähän olisi tullut puuttua ja kauan sitten ennen maahanmuuton alkua Suomessa. Lakimme kun perustui vain muutaman ihmisen muuttoon ja oli kelvoton, vanhentunut ja vailla mitään sellaista valmiutta, joka olisi tullut ymmärtää kehää kiertävässä puolueessakin. Ongelman muuttaminen ideologiseksi pyörittelyksi on Suomessa vaarallista ja siihen on nyt puututtava tieteen tarjoamin välinein.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts