Sen saat mitä tilaat

Kun forssalaiset äänestävät valtuuston ja siitä valitaan hallitus sitä kutsutaan poliittiseksi valinnaksi. Kun sitten tehdään päätöksiä, joiden todetaan heikentävän kuntalaisten palveluja, nostetaan kädet ylös, sekin on poliittinen valinta.

Kun turvallisuutemme on laiminlyöty ja terroristi iskee ja puukottaa, ajaa rekoilla päällemme surmaamistarkoituksella, sekin on alkujaan poliittinen valinta. Toinen vaihtoehto kun olisi ollut rakentaa maahanmuuttolaki kokonaan uudelleen ja uutta maailmaa vastaavaksi. Tapamme ottaa vastaan pakolaisia koko Euroopan alueella ja lopulta kansallisvaltiossamme, peruskunnassamme, ovat poliittisten vaalien kautta syntyviä rekrytointeja eduskuntaan, mepeiksi Brysseliin ja jälleen myös kuntiemme valtuustoihin.

Läntinen demokratiamme on täynnä vaalien kautta tehtävää valintaa. Sinä se valitset kenen osaamiseen luotat. Jos sinulla on taipumusta juopotella, höpöttää joutavia, jos poliitikkosi on samaan harrastusta hoitava ja mukana ovat vielä toimittajat ja virkamiehesi, kesäajan juopottelusta toipuvia, se on poliittinen valinta. Terrori iskee pahimpaan aikaan elokuussa. Hän tietää heikkoutesi.

Sellainen porukka, juopottelusta toipuva, ei taatusti menesty huippu-urheilussa mutta ei kyllä missään muussakaan huippuunsa koulutettujen terroristen mittelöissä. Hokevat vain panssaroiduissa autoissaan istuen ja turvamiesten suojissa, kotinsa hälytyslaittein varustaen, kuinka sinun ei pidä pelätä. Sekin on ollut poliittinen valinta.

Me kun elämme läntisessä demokratiassa, jossa kilpailu ratkaisee ja sinä valitset millaisia kilpailijoita lähetät Eduskuntaan lakeja laatimaan, poliittisiksi virkamiehiksi, hekin kun valitaan jäsenkirjan kautta sekä lopulta kansainvälisiin tehtäviin ja toimittajiksi medioihimme.
Demokraattisessa parlamentarismissa, paikallishallinnon hoitavassa kunnassa, jossa myös sinun tehtäväsi on hoitaa liki tuhatta lakia ja asetusta, et voi syyttää muita kuin itseäsi. Sinä ne valinnat teet, valitset vaaleissa tai olet itse niissä mukana, miten lakia ja asetusta noudatetaan, uutta rakennetaan ja kuinka vartija valvoo yötäsi rajoillamme.

Jos nyt on rajoja, joita valvoa ja vartijalle annetut tehtävät uskottavia ja poliitikot niiden takana kansakuntamme verovaroin koulutettua HUIPPUA, kuten myös urheilussamme, silloin kun se vielä menestyi. Kun urheilusuoritukset alkavat olla epäilyttävän kehnoja, jotain on pielessä, sillä on varmasti poliittisissa valinnoissamme, normeissa ja moraalissa, pitkän ajan ontuva rakennevirhe selittäjänä. Vain joku yksityinen tapaus menestyy Kaisa Mäkäräisen tapaan.

Jos arvot, normit ja moraali alkavat pettää, alamme veltostua ja lepsuilla, silloin terroristi iskee ja tulehtunut paikka pahenee. Aletaan hoitaa oireita kun olisi tullut estää niiden syntyminen. Nyt on käynyt näin ja se on myönnettävä sekä tehtävä korjausliike.

Uudet vaalit eivät auta, jos sinä ja sinun äänestettävät eivät muutu lainkaan. Ei heistä huippuja tule äänestämällä poliitikkoina tai poliittisina virkemiehinämme. Sinun äänesi ei pyhitä kenenkään taitoja ja osaamista. Jumalat eivät anna viisautta ja koulutusta, jos sinä et sitä ole ollut varmistamassa omaa poliittista päätöstäsi tehdessäsi.

Jos oman aikasi media kertoo, kuten Forssa Lehti tänään (23.8), kuinka sinulle on valehdeltu, silloin moraali on todella rapautunut myös sen viimeisessä tehtävässä, hoitaa lasten ja etenkin vanhusten terveys ja turvallisuus rapauttamatta sitä valheilla omassa lähiyhteisössä. Muuta kun sinulla ja lapsillasi ei ole. Maailma kun on sitä miltä se lähiyhteisössä näyttää lapsillesi ja myös sinulle myöhemmin vanheten.

Ikä on siinä vain numeroita ja ne tulisi hallita myös tieteen keinoin, ei sormia ja varpaita laskien, helmitaululla pelaten digiajan maailmassa ja hybridiyhteiskunnassa jossa terroristi on sinua monin verroin vikkelämpi. Kun taistelet sitä vastaan, annat vain terroristille lisää etumatkaa ja kampitat myös muita, myös sinua auttavia ihmisiä. Se on poliittinen valinta.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts