Mission Impossible

Olen miettinyt, enkä varmasti ole ainut, miten on mahdollista

1) Juosta Turun kauppatorilla, monen korttelin alueella katuja ylitellen, Yliopistonkadun suunnassa torin mitta tungoksessa kävelykadun ja Aurankadun kulmasta kohti torin päätyä ja ylittäen vilkasliikenteinen katu Kauppiaskadulle, ihmisiä tungoksessa vältellen, saapuen Kauppiaskadulle ja juosten jälleen korttelin mitta Maariankadulla ja kaartaen sieltä kohti Puutoria ja juosten taas korttelin mitta Brahenkadulla yli puoli kilometriä alle kolmessa minuutissa ja 2) Pysähtyä välillä ainakin seitsemän eri kertaa sekä

3) Pysähtyessä surmata kaksi aikuista naista omin käsin teräaseilla, moneen kertaan hakaten ja viiltäen kuin ikänsä sitä tehden, teurastamossa työskennellen, oikeaan paikkaan erehtymättä osuen, seuraten Helsingin Sanomien osoittamaa reittiä (HS 22.8)

4) Pysähtyä ja vältellä ihmisiä sekä viiltää ja haavoittaa vakavasti kuutta eri naista, juosten välillä pakoon takaa-ajajiaan.

5) Hakata veitsellä kahta ronskia miestä, jotka ovat tulleet puolustamaan näitä naisia, teholle ja sairaalakuntoon.

6) Miten se voi olla mahdollista saamatta tähän pitkää ja moneen kertaan toistettua koulutusta, erehtymätöntä veitsen käsittelyä, jossa mukana on myös kaikki nuo Helsingin Sanomien esittelemät osat ja niiden suoritus tuhansia kertoja toistaen… Ikään kuin muille opiksi.

7) Hermostumatta, järkyttymättä, hengästymättä ja pysähtymättä ennen kuin luodin osuessa reiteen Puutorin päädyssä Brahenkadulla.

8) Yksikään 18 -vuotias ei kykene tuollaiseen edes yhden surmatyön tehdäkseen ja juosten samalla tuo matka.. Ilman pitkää koulutusta. Pelkästään tuon matkan juokseminen ruuhkan aikaan vaatii hyvää kuntoa ja huolellisuutta, harjoittelua alle kolmessa minuutissa.

9) Täysin hullu mielipuoli ei kykene tuollaiseen lainkaan ja käyden ennen tekoaan säännöllisesti kirkkonsa messussa, rukoilemassa.. myös ennen tekoaan.

10) Sekä vältellen virkavaltaa monessa eri maassa joutumatta kiinni tai vaihtaen koko ajan henkilöllisyyttään.

Tehtävä kun vaikuttaa mahdottomalta ja tuo mieleen leffan, joka onkin saman niminen ja sen päätähden suoritukset toistava mutta vain paremmin, monin verroin julmemmalla tavalla ja käyttämättä tuliaseita lainkaan..

Mielettömät teot, uskomattomat, mutta sittenkin mahdolliset ja usein juuri näitä leffoja, tietokonepelejä seuraten opitut… Mission impossible.

Me tuotamme itse etukäteen ne mielettömyydet ja Hollywood -tuotteet, joissa lentokoneet törmäävät pilvenpiirtäjiin ja surmaajat juoksevat kaduillamme, ajavat rekoilla meidät ulos puistoistamme ja betonisten rakenteitten suojiin, panssaroitujen autojen sisälle ja pelon maailmaan, sitä samalla koko ajan hokien kuin vähäjärkiset poliitikkoinamme. Kun helvetti on jo päästetty irti kaduillamme.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts