Vaarintanssilla kohti Valkoista taloa ja kuntoon.

By Matti LuostarinenOn 24 Oct, 2020 0 Comments

Viimeinkin Trumpista jotain myönteistä sanottavaa medoillammekin. Hänen tapansa puhua ja liikehtiä on innostanut myös suomalaiset liikkumaan Tumpin tahtiin lanteitaan keinuttaen, käsiä käyttäen ja myös ilmehtien isällisesti. Suomessa Iltalehti havaitsi tämän ensimmäisenä ja itse avustin heti viimeisimmän väittelyn päätyttyä sitä koko ajan kuvaten. Vanhusten ilmeitä näin vangiten arvioitavaksemme kotisivulleni.

Nyt ilmeet ja eleet, liikehdintä oli kokonaan muuta kuin Niksonin aikana pilaten mahdollisuutensa Kennedyn klaania vastaan ylähuulen kostuessa julmien ja paljastavien kameroitten edessä. On oltava tarkkana, kun valitaan presidenttiä miehistä, jotka muistuttavat Paavo Väyrysen saamaa kutsua vielä kerran kilpailemaan demokraattina, parhaiden vuosien kun tiedettiin toki jääneen jo kauas 1970-luvulle. Kaksi vaaria vastakkain ja varoen heidän liiallista innostusta kilpatanssissa. Kansa vaati idässä tangoa mutta Jazzihan se siellä kajahti. “Janatuinen ja Mozart ne tässä, toinen toistaan on ymmärtämässä.”

Tyrmäystä ei toki tullut, kuten asiantuntija kertoi kehän laidalta, mutta Donald tanssi kuten Muhammed Ali, perhosen tapaan keinahdellen. Sitä katsoen kukaan suuren ikäluokan edustaja ei jäänyt kylmäksi. Olympiatuli pysyi vielä vapistenkin vanhan mestarin käsissä. “Vanhat mestarit, muusta ei huoli, kaikkein tärkein on tunnelmapuoli… ja Jazzi kajahtaa”

Näillä liikkeillä ja lanteilla saamme ikääntyvän kansakuntamme tuttuun Amerikan malliin kohentamaan kuntoaan ja apeaa koronamieltään arestissa aikaansa viettäen, sohvaperunoina tanssahdellen Cassius Clayn tapaan elehtienkin. Jotain tuttuahan siinä todella oli. Koko 1960-70 -lukujen nuoriso nyt innolla mukaan tähän vallankumoukselliseen tanssiin yhtyen.

Tämä suurten ikäluokkien vaarintanssi ja pappaliikunta tuo Donaldille viimeinkin ne kaivatut äänetkin. Kun tähän lisätään Donaldin käsien käyttökin, olkalihasten pumppaus ja kasvolihasten liikkeet puhujana, alamme olla jälleen Amerikan itäisimpänä ja etäisenä osavaltiona oikealla tiellä kuntoamme nostaen, liikakiloja pudottaen, kakkostyypin diabetestamme hoitaen.

Make Finland great again, maailman onnellisin maa liikkumaan Donaldin tahdissa. Suuret ikäluokat kotiarestissa Donald tanssiin ja jumppaan. Kiitos Trumpille. Lopultakin löytyi se oikea paikka ikääntyvien äänestäjien sydämiin.

Haastaja kun tuli mukaan vähän samoilla liikkeilläkin ja painostettuna sitten 1970-luvun muistoja hänkin verestäen. Sieltähän jenkit hänet puoliväkisten kaivoivat naftalista ja me koemme sen Suomessa ikään kuin Paavo Väyrysen väkisten vetäen vielä kerran mukaan pressan vaaleihinkin Suomessa. Onhan tämä kaikki vähän koomista mutta koetetaan kestää yhdessä tanssien vaarintanssia.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts