Voiko vitukseen kuolla (Paavo Väyrynen)

Voiko vitutukseen kuolla (Paavo Väyrynen)

Fabricando fit faber – Harjoitus tekee mestarin

19.10.2023

Sain aamun lehden (Forssan Lehti) luettavakseni ja avasin sen tapani mukaan etusivulta, lukien pääkirjoituksen ja sen jälkeen Ami Laaksosen kolumnin (FL 18.10). Koska olen lehden lukija vasta ensimmäisessä polvessa, vain kolme vuosikymmentä sitä lukien, olin järkyttynyt ja surullinen lehden toimittajan tilasta otsikoiden sen tyyliin ”Vittu kun vituttaa, sää vituttaa, muut ihmiset vituttavat.”  Koska minulla on poikkitieteinen tausta takana, tieteen tekijän tausta rasitteena, tiedän, kuinka tieteilijällä on taipumusta nähdä ilman monitieteisyyttään yhä enemmän yhä vähemmästä ja toimittajalla päinvastoin, yhä vähemmän yhä enemmästä, päätin oman aikamme tapaan turvautua Chat GPT:n apuun ja kysyä siltä, miten voisin auttaa minulle monella tapaa tutuksi tullutta mediaystävääni kaikille meille suomalaisille tutuksi luulemassamme taudinkuvassa. Tein sen tavalla, joka on mahdollista vain tänään, kysymällä apua algoritmeilta, robotiikalta ja tekoälyltämme ChatGPT:n apuun turvautuen. Lähetin minua viisaammalle kolme kysymystä.

Mitä on vitutus, ja saatuani vastauksen, mitä tarkoittaa suomalainen verenperintö, sekä miten suomalainen voisi purkaa tätä verenperintöään. Tässä nämä robotiikan vastaukset Amin lisäksi myös monen muun suomalaisen ja lehden lukijan käyttöön. 

Mitä tarkoittaa vitutus – ChatGPT  

”Vitutus” on suomalainen slangisana, joka kuvastaa ärtymystä, turhautumista tai suuttumusta. Se voi liittyä monenlaisiin tilanteisiin, joissa ihminen kokee olevansa ärsyyntynyt tai kyllästynyt johonkin. Tämä sana on melko voimakas ilmaisu negatiivisille tunteille, ja se voidaan käyttää arkipuheessa ilmaisemaan, että jokin asia tai tilanne aiheuttaa paljon turhautumista tai ärtymystä.

Mitä tarkoittaa suomalainen verenperintö – ChatGPT

Suomalainen verenperintö viittaa yleisesti suomalaisen kansan, kulttuurin ja perinteen jatkumiseen sukupolvelta toiselle. Se sisältää usein kielellisen, kulttuurillisen ja geneettisen perinnön. Tämä käsite voi tarkoittaa erilaisia asioita eri ihmisille, mutta se liittyy yleensä suomalaiseen identiteettiin ja siihen, mitä merkitsee olla suomalainen.

Suomalaisen verenperinnön osana voidaan nähdä perinteiset suomalaiset juhlat, kuten juhannus ja itsenäisyyspäivä, suomalainen ruokakulttuuri, saunominen, suomalainen kieli ja kirjallisuus sekä kansanmusiikki. Geneettisesti suomalainen verenperintö voi liittyä suomalaisen väestön yhteiseen perimään ja sukupolvien perintönä kulkeviin ominaisuuksiin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että käsite ”suomalainen verenperintö” voi olla monitulkintainen ja siihen liittyy monenlaisia näkökulmia. Suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri ovat monimuotoisia, ja monet suomalaiset ovat myös osa globaalia yhteisöä ja voivat jakaa yhteyksiä muihin kulttuureihin ja perinteisiin.

Mihin suomalainen purkaa vitutustaan – ChatGPT

Suomalaiset voivat purkaa vitutustaan monin eri tavoin, ja tapa voi vaihdella yksilöstä toiseen. Joitakin yleisiä tapoja, joilla suomalaiset voivat purkaa ärtymystään, ovat:

  1. Saunominen: Saunominen on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, ja monet kokevat sen rentouttavana tapana lievittää stressiä ja purkaa ärtymystä.
  2. Liikunta: Monet suomalaiset harrastavat liikuntaa, kuten juoksua, pyöräilyä tai kuntosalilla käyntiä, purkaakseen stressiä ja päästäkseen eroon ärtymyksestään.
  3. Luonnossa liikkuminen: Suomi tarjoaa upeita luontokohteita, ja monille luonnossa liikkuminen, kuten metsässä kävely, kalastus tai marjastus, voi olla rentouttavaa ja ärtymystä lievittävää.
  4. Musiikki: Musiikki on monille suomalaisille tärkeä keino purkaa tunteitaan. Kuunteleminen tai itse musiikin soittaminen voi auttaa lievittämään stressiä ja ärtymystä.
  5. Keskustelu: Suomalaiset saattavat purkaa ärtymystään puhumalla ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Avoin keskustelu voi auttaa käsittelemään tunteita ja saamaan tukea.
  6. Taide ja käsityöt: Monet suomalaiset harrastavat taiteen luomista tai käsityötä, kuten maalausta, käsityöprojekteja tai kirjoittamista, jotta voivat ilmaista itseään ja purkaa ärtymystään luovalla tavalla.

Kaikki nämä tavat voivat auttaa suomalaisia käsittelemään ja purkamaan vitutustaan, mutta on tärkeää muistaa, että jokaisella ihmisellä on omat keinonsa käsitellä tunteitaan, ja ne voivat vaihdella yksilöllisesti.

Matti Luostarinen ja ystäväni ChatGPT

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts